|

18 milyon öğrenci sınıfları doldurdu

18 milyon öğrenci ve 1 milyona yakın öğretmen ilk ders zilinin çalması ile birlikte ders başı yaptı. Yeni eğitim yılı açılış programında konuşan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, “Çocuklarımızı, gençlerimizi, bilgi toplumunun ihtiyaçlarına göre yetiştirmeliyiz. Ancak bunu yaparken kendi ruh kökümüzden asla kopamayız. Maneviyatı tam, milli hisleri güçlü nesiller geleceğin en başarılı nesilleri olacaktır” diye konuştu.

Haber Merkezi
04:00 - 18/09/2018 Salı
Güncelleme: 00:35 - 18/09/2018 Salı
Yeni Şafak
Yeni eğitim öğretim yılı  ilk ders zilinin çalması ile birlikte resmen başladı
Yeni eğitim öğretim yılı ilk ders zilinin çalması ile birlikte resmen başladı

2018-2019 eğitim-öğretim yılı, ilk ders zilinin çalması ile birlikte resmen başladı. Tatilin bitmesi ile birlikte üç aylık aranın ardından sabahın ilk ışıklarıyla yeniden okulun yolunu tutan 18 milyon öğrencinin heyecanları yüzlerine yansıdı. Okulun ilk gününde çocuklarını yalnız bırakmayan aileler de, öğrencilerin heyecanına ortak oldu. Okullarını çok özlediklerini belirten öğrenciler, “Çok heyecanlıyız. Okulumuzu, arkadaşlarımızı ve öğretmenlerimizi çok özledik” diye konuştular.

MUTLULUĞUN TARİFİ YOK

TBMM Başkanı Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal yeni eğitim-öğretim yılını Çekmeköy’deki Öğretmen Semiha Yıldırım İlkokulu’nda yapılan programla karşıladı. Burada konuşan Yıldırım, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ederek, sözlerine “Bu okul, sevgili hayat arkadaşım, öğretmen Semiha Hanım’ın adını taşıyor. Semiha Hanım, tebeşir tozu yutmuş, emekli bir öğretmen. O, bugüne kadar zor şartlarda binlerce öğrenci yetiştirdi. Allah nasip etti, adına bir okul yaptırma bahtiyarlığına da erişti. Bu mutluluğun tarifi yok” diyerek başladı.


YARININ İHTİYAÇLARINA GÖRE YETİŞMELİLER

Çocukların bilgi toplumunun ihtiyaçlarına göre yetiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Yıldırım, “Çocuklarımız, gençlerimiz, yarının ihtiyaçları doğrultusunda donanımlı hale gelmelidir ancak bunu yaparken kendi ruh kökümüzden asla kopamayız. Maneviyatı tam, milli hisleri güçlü nesiller geleceğin en başarılı nesilleri olacaktır. Evlatlarımız içine kapanık değil, dışa dönük olmalıdır. İnanç ve kültür değerlerimizle çatışmadan, bilginin ışığında gelecek hedeflere yürünmelidir. Bizler onların yeteneklerini ortaya çıkarabilecekleri ortamı hazırlamakla mükellefiz. Bunu yaptığımız takdirde ne istiklal ne istikbal ne istikrar kaygımız olur” diye konuştu.

İLK DERS ZİLİNİ ÇALDILAR

Konuşmaların ardından Binali Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve öğrenciler okulun önünde ilk ders zilini çaldı. Daha sonra Binali Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım, Bakan Selçuk, Vali Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal, 3-D Sınıfı’nı ziyaret etti. TBMM Başkanı Yıldırım, akıllı tahtaya “Eğitim-öğretim yılı başladı. Başarılar” yazdı.


Geleceğe umutla bakıyorlar

Türkiye’de en çok Suriyeliye ev sahipliği yapan kentlerin başında gelen Şanlıurfa’da yaklaşık 75 bin Suriyeli öğrenci, Türk yaşıtları gibi ders başı yaptı. Sırrın Geçici Eğitim Merkezi’nde öğrenim gören çok sayıda Suriyeli çocuk, öğretmen ve arkadaşlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.


Suriyeli çocuklar, Türkiye’de aldıkları eğitim sayesinde geleceğe umutlu bakıyor. Okuldaki 4’üncü sınıf öğrencilerinden 10 yaşındaki Abdülhamit Leci, uzun yaz tatilinin ardından arkadaşlarını çok özlediğini söyledi ve şöyle konuştu: “Bugün okulda ilk günümüz. Dünden beri çok heyecanlıyım, arkadaşlarımı, öğretmenlerimi çok özledim. İnşallah büyüyünce ben de iyi bir öğretmen olurum.”

#Eğitim
#Okul
#Öğrenci
6 yıl önce