|

20 bin öğretmen daha atayacağız

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bütçede tasarruf döneminde olmalarına rağmen 20 bin kadroya ek 20 bin öğretmen ataması daha yapacaklarını söyledi. Selçuk 3 yıllık vizyon belgesini 15 Ekim’de açıklayacaklarını hatırlatarak, “İcraat bekleyenler biraz sabretsinler” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 18/09/2018 Salı
Güncelleme: 00:28 - 18/09/2018 Salı
Yeni Şafak
Foto: Arşiv
Foto: Arşiv

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla TRT Haber’de katıldığı canlı yayında soruları yanıtladı. 15 Ekim’de bir vizyon belgesi açıklayacaklarını hatırlatan Selçuk, “İki ay bir haftadır, birçok kişi icraat bekliyor. ‘Artık bir şey yapması lazım Ziya hocanın’ diyorlar. Ben bir bilim insanıyım, veriyi görmeden bir planlama yapmam. Bunu yapmadan ‘akşam düşündüm, sabah şunu yapayım’ meselesi değil bu. Onun için 15 Ekim’e kadar biraz sabretsin insanlar” dedi.

MESLEKİ EĞİTİMİ GÜÇLENDİRMELİYİZ

Sınavlı sistemin tamamen kalkması için mesleki eğitime ağırlık verilmesi gerektiğini vurgulayan Selçuk, “Mesleki eğitimi güçlendirmeden asla yüksek öğretimdeki sınav talebini düşüremeyiz. Bizim ortaöğretimdeki bu LGS vesaire sınavını planlarken asıl mesleki eğitime dokunmamız lazım. Mesleki eğitim iyileştirilir ve çocuklar orada gerçekten tatmin olurlarsa o zaman sınava girmekle ilgili talep de düşer” diye konuştu.

İSTİRHAMIMI KABUL ETTİ

Selçuk, öğretmen atamalarıyla ilgili olarak ise şöyle konuştu: “Bütçede bir tasarruf dönemindeyiz ve bu sene aslında 2018 için planlanan öğretmen sayısı 20 bin ile sınırlıydı, sonradan 5 bin atama daha gerçekleşti, ücretli öğretmenlerin kadroya alınmasıyla ilgili ve benim göreve geldikten sonra Sayın Cumhurbaşkanımızdan, ‘Öğretmen arkadaşlarımın beklentilerinin farkındayım. Biliyorum ekonomik olarak da tasarruf dönemindeyiz ama bir 20 bin kadro daha’ şeklinde istirhamım oldu ve inanın ikinci cümleyi kurmadan bu 20 bin kadro daha alındı, aralık sonunda da bu yapılacak.”

#Eğitim
#öğretmen
#Atama
6 yıl önce