|

20 ilde okullara kar tatili

Türkiye yurt geneli soğuk havanın etkisine girdi. 81 ilde kar yağışı ve soğuk havalar etkili oldu. Ankara başta olmak üzere birçok ilde bugün okulların tatil edilip edilmeyeceği merak ediliyordu. 20 ilde okullar tatil edildi. Peki Ankara'da bugün (7 Ocak) okullar tatil mi?

Yeni Şafak
00:26 - 7/01/2019 Pazartesi
Güncelleme: 07:16 - 7/01/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
ARŞİV
ARŞİV

Yurtta kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 20 ilde eğitime ara verilirken, birçok bölgede de ulaşımda aksamalar yaşandı.

Kar yağışı nedeniyle Kırıkkale, Çankırı, Bolu, Uşak il geneli ile Kastamonu'da kent merkezi ile 9 ilçede, Bingöl'de merkeze bağlı köyler ile 4 ilçede, Samsun ve Çorum'un bazı ilçeleri ile Konya'nın Beyşehir ve Karaman'ın Sarıveliler ilçelerinde okullar bugün için tatil edildi.

Sivas'ta okullar tatil

Sivas'ta etkili olan yoğun kar yağışı ve kuvvetli buzlanma nedeniyle bugün il merkezi ve merkez köylerinde taşımalı eğitime ara verildi, Şarkışla ilçesindeki okullar da tatil edildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Müdürlüğünün hava tahmin raporlarında bildirilen meteorolojik veriler doğrultusunda, kar yağışının aralıklarla gün boyu devam edeceği, yüksek kesimlerde kuvvetli buzlanma, don olayı ve şiddetli rüzgar beklendiği belirtildi.

Bu nedenle taşımalı eğitimde aksamalar olabileceğinden il merkezi ve merkez köylerinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı taşımalı eğitim yapılan her tür ve derecedeki resmi, özel, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında bugün eğitime ara verildiği ifade edildi.

Öte yandan Şarkışla ilçesinde de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamilelerin de idari izinli sayılacakları belirtildi.

Nevşehir'de okullar tatil edildi

Nevşehir’in Acıgöl ilçesinde okullar 1 gün tatil edildi.

Acıgöl Kaymakamlığı tarafından ilçede yağan yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe genelinde eğitim öğretim 7 Ocak Pazartesi günü tatil edildi.

Amasya'da okullar tatil mi?

Amasya'da, 2 ilçede okulların tamamı, 1 ilçede ise taşımalı eğitim bugün tatil edildi.

Kentte sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini artırarak devam ediyor.

Amasya Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava şartları nedeniyle herhangi bir olumsuzluk ve mağduriyet meydana gelmemesi amacıyla Gümüşhacıköy ve Hamamözü ilçelerinde tüm okullarda, Taşova ilçesinde ise taşımalı eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Elazığ'da okullar tatil

Elazığ’ın Palu ve Karakoçan ilçesinde kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime pazartesi günü için ara verildi. Kovancılar ilçesinde Okçular köyü bölgesi tatil edildi.

Palu Kaymakamlığından yapılan açıklamada;"İlçemiz Gemtepe, Atik, Büyükçaltı, Küçükçaltı, Kırkbulak, Güllüce, Tarhana, Yarımtepe, Karataş, Bozçanak,Kayaönü, Yaylacık, köy yolları yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapalı olduğundan, bu köylerimizden taşımalı eğitim kapsamında okula gelen öğrencilerimiz için 07.01.2019 Pazartesi günü eğitim-öğretime birgün ara verilmesine karar verilmiştir"denildi.İl Milli Eğitim Müdürlüğü açıklamasında ise,"Karakoçan ve Palu ilçelerimizde yoğun kar yağışı nedeniyle bazı taşıma merkezi okullarımızda 07.01.2019 günü eğitime 1 gün ara verilmiştir.Kovancılar ilçesi Okçular Bölgesinde de taşıma merkezlerinde eğitime bugün için ara verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Bitlis’teki okullar bir gün süre ile tatil edildi

Bitlis’te yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, “Meteorolojik verilere göre ilimiz genelinde bu gece ve yarın devam etmesi beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması için Bitlis merkez ve merkeze bağlı tüm köylerde 7 Ocak 2019 Pazartesi günü bir gün süreyle eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Öte yandan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin 7 Ocak Pazartesi günü idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Isparta'da okullar tatil edildi mi?

Isparta Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yıldırım, kar yağışı nedeniyle köylerden kent merkezine taşımalı eğitimle gelen öğrenciler ve engellilere eğitim verilen özel kurumlarda eğitim öğretime bugün ara verildiğini açıkladı.

Gelendost ilçesinde de taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerle engelli öğrenciler için eğitime bugün ara verildiği belirtilirken, hamile ve engelli kamu çalışanlarının idari izinli sayılacağı kaydedildi. Şarkikaraağaç ve Eğirdir ilçeleri genelinde ise eğitim ve öğretime yarın ara verildiği açıklandı.

Kastamonu'da okullar tatil mi?

Kastamonu'da yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezinde eğitime bugün ara verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bugün merkez ilçe ve bağlı köylerdeki okulların bir gün süreyle tatil edildiği duyuruldu.

Açıklamada, merkez ve bağlı köylerde görevli hamile ve engelli kamu görevlilerinin de idari izinli sayılacağı bildirildi.

Şehir merkezinde yaklaşık 7 santimetreyi bulan kar nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı.

Belediye ekipleri, kaldırımlarda ve sokaklarda kar temizleme çalışması yaptı.

Belediye görevlilerinden Satı Demirci, yaptığı açıklamada, bugün öğleden sonra yağmaya başlayan kar nedeniyle temizlik çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Kent genelinde çalışma yürütüldüğünü ifade eden Demirci, "Karla mücadele yapıyoruz. Yollar ve kaldırımlarda kar temizliği gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlar daha rahat yürüyebilsin diye özellikle yaya kaldırımlarını temizliyoruz." dedi.


Samsun'da okullar tatil edildi mi?

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde yoğur kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Samsun Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Vezirköprü ilçesinde kar yağışının etkili olduğu belirtildi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle ilçede yarın ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiği duyuruldu.

Ayrıca aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacakları aktarıldı.

Kırıkkale'de okullar tatil mi?

Kırıkkale'de etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün okullar tatil edildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, etkili olan yoğun kar yağışı ve beraberinde oluşabilecek buzlanma nedeniyle kent merkezi ve tüm ilçelerde resmi ve özel anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, rehberlik araştırma merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde bugün eğitime ara verileceği ifade edildi.

Açıklamada, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Çankırı'da il geneli tatil

Çankırı’da il genelindeki tüm okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Çankırı Valiliğinden yapılan açıklamada bugün merkez ve il genelindeki tüm okullarda kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bir gün tatil kararı alındı.

Ayrıca, hamile ve engelli kamu personelleri 1 gün idari izinli sayılacak.

Çorum'da bazı ilçelerde tatil edildi

Çorum’da yoğun kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde okullar tatil edildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Sungurlu, İskilip, Laçin ve Kargı ilçelerimizde yoğun kar yağışı sebebiyle okullarımızda 07/01/2019 Pazartesi günü eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir" dedi.

Konya'da okullar tatil mi?

Konya’nın 5 ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Beyşehir, Hüyük, Yalıhüyük, Ahırlı ve Seydişehir ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildi.

İlçe Kaymakamlıklarından yapılan açıklamada, ilçe genelinde sabah saatlerinden bu yana etkili olan yoğun kar yağışının ardından yaşanan olumsuz hava koşullarından dolayı ilk ve ortaöğretim kurumlarında, Halk Eğitim Kursları ve işletmelerde beceri eğitimi gören öğrenciler için 7 Ocak 2019 Pazartesi günü İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla eğitime 1 gün süreyle ara verildiği bildirildi. Ayrıca, kamu kurumlarında görevli hamile ve engelli personelin idari izinli sayılmasına karar verildiği kaydedildi.

Bolu'da okullara kar tatili

Bolu'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle ilk, orta okul ve liselerde bugün eğitime bir gün ara verildi.

Bolu Valisi Ahmet Ümit, Twitter hesabından yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle okulların bugün tatil edildiğini duyurdu. Vali Ümit'in yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Meteorolojik verilere göre günboyu süren yoğun karyağışı ve geç saatlerde oluşması muhtemel buzlanma nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar göz önünde bulundurularak 7 Ocak 2019 Pazartesi günü Bolu genelinde ilk-ortaöğretim ve liselerde eğitime bir gün süre ile ara verilmiştir."

Ayrıca, Pazartesi günü engelli ve hamile kamu personeline 1 gün idari izin verildi.

Karaman'da okullar tatil edildi mi?

Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi.

İlçe genelinde öğle saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiliyor.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Hıfzıssıhha Kurulunca ilçede ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitime bugün ara verilmesi kararlaştırıldı.

Kırşehir'de okullar tatil

Kırşehir'in Kaman ve Akpınar ilçelerinde, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bugün ara verildi.

Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Kaman ve Akpınar kaymakamlıkları, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle ilçelerde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda eğitime 7 Ocak Pazartesi günü ara verilmesini kararlaştırdı.

İl merkezi ve diğer ilçelerde, kar yağışına göre değerlendirme yapılacağı belirtildi.

Karabük'te okullar tatil

Kar yağışı nedeniyle Karabük'ün 4 ilçesinde okullar bugün için tatil edildi.

Karabük Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde yoğun kar yağışının etkili olduğu belirtildi.

Açıklamada, Eskipazar, Eflani, Ovacık ile Yenice ilçelerinde bugün ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildiği, bu ilçelerdeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Uşak'ta okullarda kar tatili

Uşak'ta olumsuz hava şartları ve etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime 7 Ocak Pazartesi günü ara verildi.

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, akşam saatlerinde il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi. Vali Kocabıyık yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

  • "Mevcut hava şartları ve en son meteorolojik veriler değerlendirildiğinde, öğrencilerimizin sağlığı ve ulaşım güvenliği için; İlimiz merkez ve ilçelerinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı her tür ve derecedeki resmi ve özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel öğretim kursları ile diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlara ait kreş ve okul öncesi eğitim kurumlarının 07.01.2019 Pazartesi günü 1 (bir) gün süre ile tatil edilmesine karar verilmiştir. Ayrıca; Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan görevli personelden hamile, engelli, diyaliz hastaları, kalp ve böbrek yetmezliği, kanser vb. kronik ağır hastalığı olan memur ve diğer kamu görevlileri, 07.01.2019 Pazartesi günü 1 (bir) gün süre ile idari izinli sayılacaklardır. Kamuoyuna Saygıyla duyurulur."

Ankara'nın Bala ilçesinde okullar tatil

Ankara’nın Bala ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün okulları tatil edildi.

Bala Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, “
Olumsuz hava koşulları nedeni ile 07.Ocak 2019 Pazartesi günü Kaymakamlığımız tarafından Bala genelinde Eğitime 1 (Bir) gün ara verilmiştir
" denildi.

Düzce'de yoğun kar yağışı

Düzce'de yoğun kar yağışı nedeniyle 39 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Kaynaşlı ve Yığılca ilçelerinde sabah saatlerinde başlayan kar yağışının yoğun şekilde sürdüğü belirtildi.

Kar yağışı nedeniyle Yığılca ilçesindeki 39 köye ulaşım sağlanamadığı aktarılan açıklamada, Kaynaşlı ilçesinde taşımalı eğitime bir gün süreyle ara verildiği kaydedildi.

Yolların açık tutulması için ekiplerin yoğun çalışma yürüttüğü bildirilen açıklamada şunlara yer verildi:

  • "İlimiz merkez ilçesi, Akçakoca, Cumayeri, Çilimli, Gölyaka ve Gümüşova ilçelerinde kapalı köy yolu bulunmamaktadır. Kaynaşlı ilçesinde kapalı köy yolu yok ancak yoğun kar yağışı devam etmektedir. Yığılca ilçesinde köy yollarının tamamı kapalı olup yoğun kar yağışı devam etmektedir. Kolluk kuvvetleri ve 112 ekiplerinin yönlendirmesine göre acil köy yollarında çalışma yapılmaktadır. İl merkezinden Kaynaşlı ve Yığılca ilçelerine ekip takviyesi yapılacaktır."
#Ankara
#Samsun
#Kar
#Tatil
5 yıl önce