|

20 terörist etkisiz hale getirildi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde devam eden operasyonlarda, 2 terörist daha etkisiz hale getirildi. Böylece, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 20'ye yükseldi

Aa
00:00 - 19/06/2012 Salı
Güncelleme: 20:35 - 19/06/2012 Salı
Yeni Şafak
20 terörist etkisiz hale getirildi
20 terörist etkisiz hale getirildi

Başbakanlık'ta, Başbakan Vekili Bülent Arınç başkanlığında son gelişmelerin ele alındığı değerlendirme toplantısı sonunda yapılan açıklamada, 'Taciz ve sızma girişimi sonucu Yeşiltaş üs bölgesinde 8 askerimiz şehit olmuştur. Saldırıya anında karşılık verilmiş, şu ana kadar 18 terörist etkisiz hale getirilmiştir. İnsansız hava aracı, hava kuvvetleri, helikopterler ve kara birliklerimizle operasyonlar devam etmektedir' ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarı'nın katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildiği belirtildi.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nin Dağlıca ve Yeşiltaş hudut birliklerine ve bunların emniyet unsurlarına dün gece bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından havan ve uzun namlulu silahlarla yapılan taciz eylemiyle ceza ve tutukevlerinde meydana gelen olayların değerlendirildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Hakkari ili Yüksekova ilçesi Yeşiltaş hudut birliklerine ve bunların emniyet unsurlarına 19 Haziran 2012 günü bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından eş zamanlı olarak değişik istikametlerden silahlı saldırı, havan ve uzun namlulu silahlarla taciz eylemi gerçekleştirilmiştir.

Bu esnada bir grup terörist Yeşiltaş Şehit Kamil Üs Bölgesi'ndeki yakın emniyet unsurlarına sızma girişiminde bulunmuştur. Söz konusu silahlı saldırı ve taciz ateşlerine birlikler tarafından derhal karşılık verilmiş ve teröristlerin muhtemel bulunduğu bölgeler top ve havanlarla ateş altına alınmıştır. Hakkari Çukurca bölgesinde bulunan İHA derhal olay bölgesine sevk edilmiş ve hemen görüntü aktarılmaya başlanmıştır. Taciz ve sızma girişi sonucu Yeşiltaş Üs Bölgesi'nde 8 askerimiz şehit olmuştur. Saldırıya anında karşılık verilmiş, şu ana kadar 18 terörist etkisiz hale getirilmiştir. İnsansız hava aracı, hava kuvvetleri, helikopterler ve kara birliklerimizle operasyonlar devam etmektedir.'

Açıklamada, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu'nun bölgeye intikal ettiği ve incelemelerinin devam ettiği belirtildi.

Değerlendirme toplantısında ayrıca, ceza ve tutukevlerinde meydana gelen olayların ele alındığı, şimdiye kadar yapılanlar ve alınan tedbirlerin gözden geçirildiği bildirildi.



-ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI 20'YE YÜKSELDİ

Öte yandan, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde devam eden operasyonlarda, 2 terörist daha etkisiz hale getirildi. Operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 20'ye yükseldi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde devam eden operasyonlarda, 2 terörist daha etkisiz hale getirildi.

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakolu'na terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıdan sonra bölgede başlatılan hava destekli operasyonlarda, 2 teröristin daha etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Açıklamada, operasyonların, hava destekli devam ettiği bildirildi.

Sabah saatlerinde Yeşiltaş Karakolu'na düzenlenen saldırıdan sonra başlatılan operasyonlarda, 18 terörist etkisiz hale getirilmişti.


Özel'den başsağlığı mesajı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Hakkari'deki terör saldırısında şehit olan askerler için başsağlığı mesajı yayınladı.

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yer alan bilgi notunda Özel'in, 'Kahraman personelimize şahsım ve Türk silahlı Kuvvetleri mensupları adına Allah'tan rahmet kederli ailelerine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim' mesajının yanı sıra şehit askerlerin isim ve fotoğraflarına yer verildi.

Saldırıda Kıdemli Çavuş Ali Gümüş (Konya/Ilgın), Piyade Onbaşı Cahit Kılıç (Diyarbakır/Hani), Piyade Onbaşı İsa Sayın (Muş/Merkez), Piyade Er Umut Bulut (Samsun/Salıpazarı), Piyade Er Ali Yasin Erosmanoğlu (Trabzon/Merkez), Piyade Er Mustafa Türkmen (Kütahya/Gediz), Piyade Er Yaşar Doymuş (Giresun/Tirebolu) ve Ulaştırma Er Samet Bütün (Konya/Ahırlı) şehit olmuştu.




12 yıl önce