|

2000 yılı zor geçecek

SON vergi düzenlemelerini eleştiren Sakıp Sabancı, Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne taşımak için iki saygın yabancının gerekirse hükümette bakan yapılmasını istedi

.
00:00 - 16/12/1999 Perşembe
Güncelleme: 10:33 - 28/12/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
2000 yılı zor geçecek
2000 yılı zor geçecek

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı, Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne taşımak için Lüksemburg eski Başbakanlarından Gaston Thorn ile AB'de uzun yıllar görev yapan Emile Noel gibi iki saygın isim bulunarak, "geminin kaptanı" yapılmasını ve "icabında bakanlık etiketi" verilmesini önerdi. Sakıp Sabancı, IBM ile Sabancı Grubu'nun ortak kuruluşu I-BİMSA'nın 25. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen toplantıdan sonra, gazetecilerin sorularını cevapladı. Sabancı, son 10 yılda sık sık hükümet değişiklikleri olduğuna işaret ederek, devamlılık olmazsa bir yere varılamayacağını vurguladı.

Sabancı, son vergi düzenlemeleri ile Merkez Bankası'nın açıkladığı para ve kur politikaları programını değerlendirirken de, Merkez Bankası'nın düzenlemelerinin gerekli olduğunu belirtti. Sabancı, "Deprem geldi, elimize deprem vergisi geldi. Doğruydu. Vergiyi vermeliyiz, coşkulu vermeliyiz. Ama bazı yerlerinde yanlışlıklar, acemi yapmalar var. Bunları geriye koyacağız" diye konuştu. Merkez Bankası'nın düzenlemelerinden sonra, faizi de dikkate almak gerektiğine işaret eden Sabancı, "Enflasyonu bir yere indireceğim, bunları da yapacağım dediğin zaman, faizi unutursan zor olur. Faizlere de beraber bak. Merkez Bankası başka düzenlemeler yapacaktır, yapması lazım. Yanında olacağız" dedi. Sabancı, geleceğin iyi olacağını ancak 2000 ve 2001 yıllarının biraz daha zor geçeceğini sözlerine ekledi. Sakıp Sabancı ve Genel Koordinatör Hasan Güleşçi'nin de katıldığı törende, çalışanlara plaket verildi.


24 yıl önce