|

2011'in 'en etkili ismi' İstanbul'da konuşacak

Mısır devriminin kahramanı olarak gösterilen ve Time dergisi tarafından 2011'in en etkili kişiler listesinde ilk sırayı alan Google Ortadoğu yöneticisi Wael Ghonim İstanbul'a geliyor. Genç MÜSİAD tarafından davet edilen Ghonim, değişimin dinamiklerini anlatacak

Şükrullah Dolu
00:00 - 26/05/2011 Perşembe
Güncelleme: 23:18 - 25/05/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
2011'in 'en etkili ismi' İstanbul'da konuşacak
2011'in 'en etkili ismi' İstanbul'da konuşacak

İlk önce Tunus'ta başlayan, sonrasında tüm Kuzey Afrika ve Ortadoğu'yu etkisi altına alan değişim süreci henüz tam olarak tamamlanamadı. Ancak bölgenin en büyük ve en önemli ülkelerinden Mısır'daki hareketlilik sükunet buldu, hem de Libya ve Suriye'deki gibi silahlı bir çatışmaya dönüşmeden...

DEVRİMİN KAHRAMANI GHONİM

Bölgedeki değişimin dinamikleri ve gelişim yönü kestirilmeye çalışılırken bir anda ismi ön plana çıkan ve Mısır devriminin kahramanı olarak gösterilen Google Ortadoğu Yöneticisi Wael Ghonim, İstanbul'a getiriliyor. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) bünyesinde Gençlik Kurulu olarak faaliyet gösteren Genç MÜSİAD tarafından davet edilen Wael Ghonim, Amerikan Time dergisinin 2011'in en etkili kişiler listesinde de ilk sırayı almıştı. Wael Ghonim, Türkiye'den ve dünyadan genç girişimcilere değişimin dinemiklerini ve yönünü anlatacak.

İKİ GÜNLÜK KÜRESEL ZİRVE

Genç MÜSİAD Başkanı Abdulsamet Temel, Wael Ghonim'le birlikte başka birçok küresel CEO'nun bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan 'Uluslararası Genç Girişimcilik Kongresi' kapsamında davet edildiğini söyledi. Yılın son çeyreğinde yapılması planlanan zirvenin programı üzerinde çalışmaların devam ettiğini anlatan Abdulsamet Temel, Haliç Kongre Merkezi'ndeki programın iki gün süreceği bilgisini verdi.

ANA TEMA: DEĞİŞİM BAŞLIYOR

Zirvenin temel temasını 'Değişim başlıyor' diye belirlediklerini ifade eden Abdulsamet Temel, ana başlıkları şöyle sıraladı: “Değişim İletişim Kanallarının rolü (Medya, İnternet) Rolü, Değişimde Sivil Toplum Kuruluşlarının Rolü, Değişimde Gençliğin Rolü ile Değişimde Spor Faaliyetlerinin Rolü.” Sadece Ortadoğu ve Kuzey Afrika değil, tüm dünyadan katılım için yoğun bir çalışma yaptıklarına dikkat çeken Temel, Türkiye ve dünyadan yaklaşık bin 500 katılımcı genç girişimci beklediklerini sözlerine ekledi.


Devrimin kahramanı kimleri geride bıraktı?

Google'ın Ortadoğu yöneticisi Wael Ghonim, Amerikan Time dergisinin 2011'in en etkili kişiler listesinde ilk sırayı almıştı. Derginin sıralamasında ikinci Nobel ekonomi ödüllü Amerikalı ekonomist Joseph Stiglitz olurken, WikiLeaks sitesinin kurucusu Julian Assange, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in hemen ardından dokuzuncu ve sosyalleşme sitesi Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg de altıncı olmuştu. Oskarlı “Zoraki Kral” filminin başrol oyuncusu Colin Firth listede 12. olurken, Amerikan Başkanı Barack Obama 86. sırada kendine yer bulabilmişti. Öte yandan Fransız sağcı parti Ulusal Cephe'nin Başkanı Marine Le Pen 71. sırada yer alırken, Avrupa Merkez Bankası'nın Başkanı Jean-Claude Trichet 38. olmuştu. Time'ın sıralamasında Muammer Kaddafi'nin oğullarından Seyfi El İslam ise 47. sıradaydı.



13 yıl önce