|

2019 İlkadım’ın yılı olacak

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 2018 yılında birçok proje ve hizmeti hayata geçirdiklerini söylerken 2019 yılının mega projelerin açılış yılı olacağını belirtti. Başkan Tok, “İlkadım’ı geleceğe hemşehrilerimizle kurduğumuz güçlü birliktelikle taşıyoruz” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 27/12/2018 Perşembe
Güncelleme: 04:20 - 27/12/2018 Perşembe
Yeni Şafak
5 ayrı lokasyonda hizmet veren İLKEM Eğitim Kurumları ile ilkokuldan üniversite hazırlığa kadar her yaştan çocuk ve genç eğitim alıyor.
5 ayrı lokasyonda hizmet veren İLKEM Eğitim Kurumları ile ilkokuldan üniversite hazırlığa kadar her yaştan çocuk ve genç eğitim alıyor.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok 5 yıla yakın bir sürede yapılamaz denilen birçok projeye hayat verdiklerini belirtirken AK Parti’li belediyecilik anlayışı ile dur durak demeden çalışmaya devam edeceklerini vurguladı. 2018 yılında birçok başarılı projenin hayat bulduğu İlkadım’da 2019 yılı mega projelerin açılış yılı olacak.

Geçtiğimiz süre zarfında İlkadım Gençlik Merkezi, Derebahçe Sosyal Tesisleri, Türk-İslam Sanatları Merkezi, 62 halı saha ve 12 çocuk parkı gibi önemli projeler vatandaşın hizmetine sunuldu. 2019 yılında ise Karadeniz’in en büyük camii ve külliyesi, yeni belediye hizmet binası, Unkapanı Kültür ve Yaşam Merkezi, koşu yolu ve hayat parkuru gibi gelecek 100 yıla hitap edecek dev projelerin açılışları yapılacak. İlkadım’da 20 yılda yapılamayanları 5 yıldan kısa bir zamana sığdıran İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok; “İlkadım’ı geleceğe değerli hemşerilerimizle kurduğumuz güçlü birliktelikle taşıyoruz” dedi.

SOSYAL BELEDİYECİLİK BAŞARIYI GETİRDİ

Göreve geldiği andan itibaren sosyal belediyecilik anlayışı ile halkı kucaklayan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok vatandaşın temel ihtiyaçlarını gözeterek icraatlarını sürdürdü. Bu anlayış ile hayata geçirilen hizmetlerden en dikkat çekeni Türkiye’nin birçok belediyesi tarafından örnek alınan cenaze hizmetleri oldu. Cenaze sahiplerinin tüm ihtiyaçlarını 7 gün 24 saat esasına bağlı olarak karşılayan İlkadım Belediyesi ilçedeki tüm vatandaşların iyi ve kötü günlerinde yanlarında olmayı sürdürüyor. Bunun yanı sıra titiz bir araştırma sonucu belirlenen ihtiyaç sahiplerine giyecek, sıcak yemek, ekmek yardımı gibi yardımlar aralıksız sağlanıyor.

Kentin genel sorunlarından biri olan kentsel dönüşüm adına başarılı kararların alınmasında büyük emeği olan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok yerinde dönüşüme örnek olacak Unkapanı Kültür ve Yaşam Merkezi Projesi ile yine elini taşın altına koymaktan çekinmedi.


2019 AÇILIŞLAR İÇİN ÖNEMLİ BİR YIL OLACAK

Şehrin inanç turizmine büyük katkı sağlayacağı beklenen bir diğer önemli proje olan Karadeniz’in en büyük Camii ve Külliyesi de 2019 yılında açılışı yapılacak dev bir yatırım. Selçuklu mimarisi, kesme taş, ahşap yapısı ve konumu ile ülkenin her yerinden ziyaretçi çekecek olan proje başarılı bir planlamanın eseri olarak da dikkat çekiyor. İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’un şehre kazandırdığı en önemli yatırımlardan olan Yeni Belediye Hizmet Binasında da sona yaklaşılırken 2019 yılının ilk aylarında açılışı planlanıyor. Hizmet binasının yanı sıra güzel bir camiyi de mahalle halkına kazandıran proje ile İlkadımlılar Yeni Belediye Hizmet Binasına kavuşacak. Selçuklu mimarisi ile modern bir bina inşa edilirken İçerisinde birçok hizmet alanının bulunduğu 600 cemaat kapasiteli camii, 5 bin metrekarelik meydan, çocuk kreşi, spor alanları, meclis ve toplantı salonu, kafetarya, 2 katlı 800 araçlık otopark ve dinlenme alanlarının bulunduğu kampüs hüviyetindeki 20 dönümlük alandaki yapı, Beştepe Külliyesi gibi çok amaçlı hizmete alanlarına dönüşecek. Sağlıklı yaşama açılan bir pencere olarak daha tamamlanmadan vatandaşların ilgi odağı olan Koşu Yolu ve Hayat Parkuru projesi de 2019’da açılışı yapılacak bir diğer dev proje.

BAŞKAN TOK: “GÖNÜLLERE DOKUNMAYI AMAÇLADIK”

Göreve geldiği günden itibaren vatandaşla, esnafla ve STK’lar ile güçlü bir birliktelik kuran İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok; “Geride bıraktığımız görev süresi boyunca söz verdiğimiz rekor yatırımları tek tek hayata geçirdik. Ihlamur Cafe Restoran, 15 Temmuz Millet Yolu, Gençlik Merkezi, Yeni Belediye Binası, Cami ve Külliye, Unkapanı Kültür Merkezi, Derebahçe Sosyal Tesisleri gibi proje ve yatırımlar, bunlardan sadece birkaçı. Ama her zaman ilk görevimizin gönüllere dokunabilmek olduğunu bilerek çalıştık. Her an hemşerilerimizle bir arada omuz omuza gönül gönüle olduk. Şehirler, sevdalı yüreklerde gelişir. Biz de bu kente ve insanına sevdalıyız. Bu yüzden yapacağımız çok iş var” dedi.

  • ÜLKENİN GELECEĞİ İÇİN GENÇLERE YATIRIM
  • Gençlere ve çocuklara yönelik yatırımlarda büyük bir başarı gösteren İlkadım Belediyesi’nde geçtiğimiz yıllarda hizmete giren Türkiye’nin en büyük gençlik merkezi olan İlkadım Gençlik Merkezi’nde 5 binden fazla genç hayata hazırlanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ödüllendirilen ve Türkiye’nin en başarılı meslek edindirme kursları arasına giren MEMGE ile istihdama büyük katkılar sağlanıyor. 5 ayrı lokasyonda hizmet veren İLKEM Eğitim Kurumları ile ilkokuldan üniversite hazırlığa kadar her yaştan çocuk ve genç eğitim alıyor.

#İlkadım
#Erdoğan Tok
#2019
5 yıl önce