|

23 Nisan kabulünde 'yeni kabine' detayı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Beştepe'de çocukları kabul etti. Erdoğan koltuğunu, Kuvayı Milliye Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Ozan Sözeyataroğlu'na bıraktı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sözeyataroğlu'nun bir soruya verdiği yanıtta kullandığı 'Yeni kabinemle çalışıyoruz' cümlesi için Erdoğan'ın 'Benim söyleyeceklerimi söylüyor' ifadesini kullanması dikkatlerden kaçmadı.

13:14 - 23/04/2019 Salı
Güncelleme: 13:32 - 23/04/2019 Salı
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan.
Cumhurbaşkanı Erdoğan.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı nedeniyle tören düzenlendi.

Erdoğan, Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen çocukları kabul ederken, koltuğunu Kuvayı Milliye Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Ozan Sözeyataroğlu'na bıraktı.



Konuşmasının başında "Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne, milletin evine hoş geldiniz" diyen Erdoğan, "Ülkemizdekilerle birlikte tüm dünya çocuklarının bayramında sizleri misafir etmekten duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Soru-Cevap kısmında 'Yeni Kabine' detayı

Erdoğan'ın açıklamalarının ardından programı takip eden basın mensupları, adet olduğu üzere çocuk Cumhurbaşkanına sorular yönelttiler.

Koltuğu devralan 12 yaşındaki Ozan Sözeyataroğlu, tüm sorulara hızlı ve net yanıtlar verip basın mensuplarını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı gülümsetti.

Basın mensuplarının 'Kabinede bir revizyon ön görüyor musunuz?' sorusuna da yanıt veren Sözeyataroğlu, cevap içerisinde "Yeni kabinemle buradayız, çalışmaya devam ediyoruz. Sistem başarılı bir şekilde devam ediyor" cümlesini kullandı.

Bu cümlenin ardından Cumhurbaşkanı gazetecilere gülerek "Sanki benim söyleyeceklerimi söyledi " şeklinde konuştu.


#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#Kabine
5 yıl önce