|

24 saat içinde bu iş bitecek

Başbakan Erdoğan, Gezi Parkı heyeti öncesinde görüştüğü TESK heyetine, ''Yumruğa karşı yumruk sallamadık. Bundan sonra güvenlik güçlerimiz farklı davranacak. İçişleri Bakanıma talimat verdim. 24 saatte bu iş bitecek'' dedi.

.
00:00 - 13/06/2013 Perşembe
Güncelleme: 00:16 - 13/06/2013 Perşembe
Yeni Şafak
24 saat içinde bu iş bitecek
24 saat içinde bu iş bitecek

Başbakan Tayyip Erdoğan, önce MYK''yı topladı. TESK üyelerini kabulünde, ''24 saat içinde bu iş bitecek''' dedi. Başbakan Erdoğan başkanlığında yapılan AK Parti MYK toplantısı 3,5 saat sürdü. Erdoğan''ın MYK toplantısında, '''Bu olayları bu şekilde olmasa bile çeşitli komplolar şeklinde 3 ay önceden öngörmüştük'' dediği öğrenildi. Başbakan''ın MYK üyelerine, ''İçeride ve dışarıda bunun uzantıları var. Ama biz çevre bahane edilerek bu adımın atılacağını ve bu noktalara gelebileceğini düşünmüyorduk. Olayın içinde, faiz lobisi ve uluslararası medya kuruluşları var. Onların desteklerine ilişkin çeşitli kanıtlarımız mevcut'' dediği öğrenildi.

VANDALLIĞI İZLETTİ

MYK''nın ardından Erdoğan, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve beraberindeki heyeti kabul etti. Başbakan esnafa Ankara, Hatay ve İzmir''deki Gezi Parkı eylemlerinin görüntülerini izletti.

BİR HAFTAYA BİTER

Edinilen bilgiye göre Başbakan''ın esnafa, '''Yumruğa karşı yumruk sallamadık. Bundan sonra güvenlik güçleri daha farklı davranacak. Yurtdışından gelecek akla ihtiyacımız yok. One minute dediğimiz insanlar şimdi bu duruma seviniyorlar. Esnaf uyanık olsun. Faiz lobisi iş başında. İçişleri Bakanıma talimat verdim. 24 saat içinde bu iş bitecek''' dediği belirtildi.

Başbakan''ın, eylemlere verilen desteğin son günlerde azaldığı bilgisini paylaştığı, ''Bu gidişle gösteriler bir haftaya biter'' değerlendirmesini yaptığı öğrenildi. Gezi Parkı eylemlerinin İsrail''e yakın kesimleri sevindirdiğini belirten Başbakan''ın, ''Esnaf uyanık olsun. Faiz lobisinin çıkarları onlarınkiyle örtüşmüyor'' uyarısında bulunduğu belirtildi.


11 yıl önce