|

25 İrlandalı ile çığır açan anlaşma

İrlanda Ticaret Bakanı Costello, 25 şirket yöneticisi ile Türkiye'de yatırım ve ortaklığı da kapsayan görüşme yaptı. İrlandalı bakan, kendi ülkesinden bir şirketin AVEA ile teknoloji geliştirme konusunda anlaşma imzalayacağını söyledi.

İstanbul
00:00 - 29/03/2012 Perşembe
Güncelleme: 22:48 - 28/03/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
25 İrlandalı ile çığır açan anlaşma
25 İrlandalı ile çığır açan anlaşma

İrlanda Ticaret ve Kalkınma Bakanı Joe Costello, İrlandalı bir firmanın Avea ile anlaşma imzalayacağını belirterek, 'İlgili firma çığır açan bir teknoloji geliştirdi. Özellikle ücra toplulukların telefon networküne erişimi için bir teknoloji bu. Bu alanda yapılmış bir anlaşma olacak' dedi.Costello, 25 İrlandalı şirketin yer aldığı İrlanda Ticaret Misyonu ile birlikte Türkiye ile İrlanda arasında ticari ilişkileri artırmak amacıyla Türkiye'ye yaptığı ziyaret kapsamında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

TÜRKİYE'NİN DİNAMİZMİ VAR

Costello, güçlü iş etiği bulunan İrlanda'da rekabetçi bir yapı sağladıklarını belirterek, '25 şirketin yer aldığı İrlanda heyeti, eğitimden ilaç sektörüne, yüksek teknolojiye varıncaya kadar Türk iş adamlarıyla bağlantı kurmak için heyecanla bekliyorlar. Türkiye'yi gelecek için dinamik buluyoruz. Türkiye'nin AB'ye tam üyeliğini destekledik. Her zaman AB'nin genişlemesinden yana tavır alıyoruz' dedi.

VERİMLİ BİR GÖRÜŞME

Costello, Avea'yı ziyaret ettiklerini belirterek, 'Avea ile verimli bir görüşme yapıldı. İrlandalı pek çok firma da bu piyasada yakın işbirliği içinde çalışabilir. Teknoloji günü çerçevesinde Avea ile İrlandalı firmalar görüşmelerini sürdürüyorlar. Bir İrlandalı firma Avea ile anlaşma imzalayacak. Çok verimli ve faydalı bir anlaşma olacak" dedi.


Akıllı uzmanlık

"Anlaşma imzalandıktan sonra firma ismi açıklanacak. İlgili firma çığır açan bir teknoloji geliştirdi." diyen Costello şöyle devam etti:" Özellikle ücra toplulukların telefon networküne erişimi için teknoloji geliştirdi. Bu anlaşma sadece Türkiye piyasasına açılımı sağlamayacak Türkiye ile birlikte dünya piyasalarına da açılım sağlayacak.” Güral Porselen ile de bir anlaşma imzalandığını ifade eden Costello, anlaşma çerçevesinde porselenin dizayn ve pazarlanmasında akıllı uzmanlık aktarılacağını kaydetti.



12 yıl önce