|

25 yıl önce Türkiye’yi acıya boğmuştu

Batılı ülkelerin Kürtlerin temsilcisi olarak göstermek istediği PKK aynı zamanda vahşice Kürt kanı döken bir terör örgütü. Kefene sarılı bedeniyle PKK terörünün simgelerinden biri olan 3 yaşındaki Serkan Erdem’in amcası Nihat Erdem, “Kürtlerin bir numaralı düşmanı PKK’dır” dedi.

Şahin Şen
04:00 - 19/01/2019 Cumartesi
Güncelleme: 05:19 - 19/01/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
3 yaşında Bebek Katili PKK tarafından kurşuna dizilen minik Serkan
3 yaşında Bebek Katili PKK tarafından kurşuna dizilen minik Serkan

Fırat’ın doğusuna yapılacak operasyon öncesi “Türkiye’yi Kürt düşmanı, terör örgütü PKK’yı da Kürtlerin savunucusu” olarak lanse eden çevrelere en büyük tepki Kürtlerden geldi. 25 yıl önce Siirt'in Baykan ilçesi Derince köyünde okul bahçesinde kurşuna dizilen 2’si bebek 22 kişinin yakınları, Türkiye’yi Kürt düşmanlığı ile suçlayanlara tepki gösterdi. O katliamda 4’ü çocuk 6 akrabasını kaybeden Nihat Erdem, PKK’nın en fazla Kürtlere zarar verdiğini söyledi.


PKK KÜRTLERİN DÜŞMANI

  • PKK'nın saldırısında amcasının eşi ve iki çocuğu ile İstanbul'dan ziyarete gelen ablasıyla yeğenlerini kaybettiğini belirten Erdem, “Ben Kürdüm, PKK’nın zulmünden dolayı İstanbul’a geldim. O dönem 19 yaşındaydım. PKK Derince’de katliam yaptı, sonra da 'devlet yaptı' diye ortalarda dolaştı. Bunu yapanlar nasıl Kürtlerin hakkını savunabilir? ‘PKK Kürtlerin temsilcisidir’ diyenler de bir numaralı teröristtir, bu katliamın ortağıdır. PKK Kürtlerin düşmanıdır” dedi.

40 BİN İNSANI ÖLDÜRDÜLER

Katliam gecesi köyde olan Derince köyü muhtarı Metin Erdem de şöyle konuştu: “PKK bebek katilidir. Kundakta kurşunlanarak öldürülen bebeklerden biri benim yeğenimdi. Kardeşim askerdeydi, izne geleceği günün öncesi köyü basıp eşi ve çocuğunu öldürdüler. Bu mu Kürtlerin hakkını savunmak? 40 bin insanı öldürdüler, yüzde 90’ı Kürt’tü. Daha geçen yıl Hakkari’de annesi ile beraber 9 aylık bebeği katlettiler. Biz devletimizin yanında, PKK’nın karşısındayız.”

DEVLETİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ

O katliamda akrabalarını kaybeden Yılmaz Sarsılmaz ise PKK'nın Kürtlere zulmettiğini, çoğu Kürt ailenin memleketinden göç etmek zorunda kaldığını ifade etti. Sarsılmaz, “PKK bizi perişan etti. 'Kürtlerin hakkını savunuyor' diyenlere soruyorum; bebek öldürmek mi hak savunmak? PKK Suriye’deki Kürtlerin de, Türkiye’deki Kürtlerin de hakkını savunmuyor. Aksine onları öldürüyor. Biz Kürtler, devletimize sahip çıkacağız” diye konuştu.

  • Dinmeyen acı
  • Siirt Baykan’ın Derince köyünde yaşayanlar, 21 Ekim 1993 gecesi acısını bir daha unutamayacakları ana tanıklık etti. Çoğu köy korucusu ailelerin yaşadığı Derince’nin etrafını saran ağır silahlı 70 PKK’lı, koruculuğu bırakmaları için köylüleri tehdit etti. Teröristler daha sonra okul bahçesinde topladığı en küçüğü 3 aylık 13’ü çocuk, 8’i kadın 22 kişiyi kurşuna dizdi. Bedeni kurşunlanan 3 yaşındaki Serkan Erdem’in kefene sarılı fotoğrafı, PKK’nın kanlı eylemlerinin simgesi oldu. Bu katliamdan sonra PKK ve teröristbaşı Abdullah Öcalan “bebek katili” olarak anılmaya başlandı.

#PKK
#Zulüm
#Nihat Erdem
#Serkan Erdem
#Bebek
5 yıl önce