|

25 yıl sonra aynı acı

Batman Sason'da 1993'teki baskında anne ve babasını teröre şehit veren Ergün Tiryaki, bebek katili PKK'nın gerçek yüzüyle çok küçükken tanıştı. O dönem 7 aylık olan Tiryaki, aynı saldırıda 6 kurşun yiyip 3 ay yoğun bakımda kaldı. Hakkari'deki saldırıyla 25 yıl sonra aynı acıyı yaşayan Tiryaki, PKK ve destekçilerini lanetledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/08/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:24 - 4/08/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
 O dönem 7 aylık olan Tiryaki, aynı saldırıda 6 kurşun yiyip 3 ay yoğun bakımda kaldı.
O dönem 7 aylık olan Tiryaki, aynı saldırıda 6 kurşun yiyip 3 ay yoğun bakımda kaldı.

Hakkari Yüksekova'daki kalleş saldırı, PKK’lı hainlerin 25 yıl önce Batman’ın Sason ilçesinde yaptığı saldırıyı akıllara getirdi. Dörtbölük köyüne PKK’lı hainler tarafından yapılan baskında 5 vatandaş şehit edilmiş, henüz kundakta olan 7 aylık Ergün Tiryaki de 6 kurşunla yaralanmıştı. O dönem 3 ay yoğun bakımda kalan Ergün Tiryaki, şu an 25 yaşında. PKK'nın kalleşliğiyle 7 aylıkken tanışan Tiryaki, 11 aylık Mustafa Bedirhan bebek ve annesi Nurcan Karakaya'nın şehit edildiği saldırıyla birlikte acısının tazelendiğini söyledi.


YEDİ AYLIKKEN ALTI KURŞUN YEDİ

Ergün Tiryaki, “1993 yılında terör örgütü PKK tarafından köyümüze yapılan hain saldırı sonucu 5 şehit verdik. Şehitlerden biri annem, diğeri de babamdı. Ben henüz 7 aylıkken 6 kurşun yedim. 3 ay yoğun bakımda kaldım. Zorluklarla, anne ve babasız bugünlere geldik. Hakkari’deki saldırıyla aynı duyguları tekrar yaşadım. Ailelerin yaşadığı acıyı yüreğimde hissediyorum.


Terör örgütü PKK, 25 yıl önce de aynı şeyi yapıyordu, bugün de aynı. PKK ve destekçilerini lanetliyorum. Bebek katili PKK elbet bir gün yok olacak” diye konuştu.

#PKK
#Batman
#Ergün Tiryaki
6 yıl önce