|

250 proje görücüye çıktı

Avrupa''nın ve Türkiye''nin en büyük konut projelerinin sergilendiği CNR Emlak 2014 Fuarı başladı. 14 Eylül''e kadar devam edecek fuarda 250''ün üzerinde konut projesi sergilenecek.

Ekonomi Servisi
00:00 - 12/09/2014 Cuma
Güncelleme: 23:37 - 11/09/2014 Perşembe
Yeni Şafak
250 proje görücüye çıktı
250 proje görücüye çıktı

Emlak sektörünün önde gelen firmaları ve dev projelerin yer aldığı ''Emlak 2014 - Konut, İşyeri Satınalma, Kiralama ve Finansman Fuarı'', CNR EXPO Yeşilköy''de dün başladı. Pazar gününe kadar açık kalacak fuarın açılışını Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Tataristan Başbakan Yardımcısı Ravil Zaripov, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, House of Consultancy Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Essam Hamads Al Attiyah birlikte yaptı.

EKONOMİNİN LOKOMOTİFİ

Açılışta konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, inşaat sektörünün önemine işaret ederek, Türkiye''nin marka şehri olduğunu, yabancıların İstanbul başta olmak üzere İzmir, Ankara gibi şehirlerde konut sahibi olmak istediklerini söyledi. Zeybekci, Mütekabiliyet Yasası ile konut sahibi olma konusunda dünya ile Türkiye arasındaki bütün engellerin kaldırıldığını ifade etti. Zeybekci, ''Konut almak isteyenlerin başımızın üstünde yeri var. İnşaat sektörü, diğer bütün sektörleri harekete geçiren ekonominin lokomotif sektörüdür. Sektör önümüzdeki 10-15 yıl içinde trilyonlarca liralık büyüklüklere ulaşacak'' dedi.

TÜRKLER TATARİSTAN''DA

Tataristan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Ravil Zaripov da sanayi, otomotiv, kültür, turizm başta olmak üzere tüm sektörlerde Türkiye ve Tataristan ilişkilerinin güçlendiğine dikkat çekerek, Türk firmalarının ülkesinde yatırım yapmalarından memnun olduklarını belirtti.

Dünyanın her yerinden alıcı geliyor

CNR Emlak Fuarı''nda yıldız projeler görücüye çıktı. Fuarda villa, konut ve toplu konut projeleri, rezidanslar, iş merkezleri, sanayi siteleri ve organize sanayi bölgelerinin tanıtımı yapılıyor. 20 bin metrekare alanda 250''nin üzerindeki firmanın katılımı ile düzenlenen fuara dünyanın birçok yerinden alıcı gelmesi bekleniyor.


10 yıl önce