|

28 Şubat kafası

İyi Parti Sözcüsü Aytun Çıray, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hafızlık kursiyerlerine yönelik icazet merasimini, bir grup tarikat üyesinin geçit töreni olarak yansıttı. Çıray'ın, 28 Şubat dönemini aratmayan paylaşımı büyük tepki topladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/08/2018 Perşembe
Güncelleme: 04:44 - 2/08/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Çıray'ın paylaşımı büyük tepki topladı.
Çıray'ın paylaşımı büyük tepki topladı.

İyi Parti Genel Sekreteri ve Sözcüsü Aytun Çıray, Rize'de gerçekleştirilen hafızlık kursiyerlerinin icazet törenine ilişkin değerlendirmesi, 28 Şubat dönemini aratmadı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, hafızlık kursiyerlerine yönelik Rize'de gerçekleştirdiği icazet merasimini Çıray diline doladı. İyi Partili Çıray, icazet törenini, bir grup tarikat üyesinin geçit töreni yaptığı şeklinde yansıttı ve Rize'ye yakışmadığını savundu.

SKANDAL TWEET

Çıray, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın da katılımıyla düzenlenen icazet merasimine ilişkin kız ve erkek kursiyerleri yürüyüş halinde gösteren salon dışından bir videoyu sosyal medya hesabından paylaştı. Çıray, videoya "Büyük sanatçı, iş insanları ve siyasetçiler yetiştiren Rize'ye bu görüntüler yakışmaz ve Rizelileri bağlamaz" yorumunu da ekledi. 28 Şubat dönemini aratmayan Çıray'ın ‘maksadı belli’ paylaşımı Oda TV ve T24 gibi operasyon siteleri tarafından ‘Şehrin ortasında tarikat geçişi” olarak okuyucuya sunuldu.

ÜÇ YILDIR YAPILIYOR

Çıray'ın, 28 Şubat döneminde sıkça başvurulan bir yöntem olarak çarpıttığı icazet merasimi Rize Müftülüğü’nün il genelinde 50’den fazla Kur’an kursunda hafızlık eğitimini tamamlayan öğrenciler için 2016’dan beri sürdürdüğü bir uygulama. 2016’da hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayan 524, 2017’de 304 öğrenci için de icazet merasimleri düzenlendi. Bu yıl ise merasime 366 yeni hafız katıldı.

#Aytun Çıray
#İyi Parti
6 yıl önce