|

3 dönemlikler istirahate çekilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paris dönüşü yaptığı açıklamada yerel seçimlerde aday belirme sürecinin devam ettiğini belirterek 3 dönemlik başkanlar için "Üç dönem belediye başkanlığı yapmış arkadaşlarımızı da büyük oranda istirahate çekeceğiz. Tamamına yakını için geçerli. Ha ne olabilir? Dördüncü dönem bir başka yerde bir başka il veya ilçede belediye başkanı adayı olabilir" dedi.

Hüseyin Likoğlu
07:17 - 13/11/2018 Salı
Güncelleme: 10:41 - 13/11/2018 Salı
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan uçakta gazetecilerle.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan uçakta gazetecilerle.

Paris’te Birinci Dünya Savaşı’nı sona erdiren anlaşmanın 100. yıl dönümünde düzenlenen törene katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dönüş uçağında temaslarına ilişkin bilgi verdiği toplantıda yerel seçimler için de yeni bir açıklama yaptı. Erdoğan, adaylar belirlenirken 3 dönemliklere özellikle dikkat edileceğini vurguladı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerel seçimler için verdiği cevap;

BÜYÜK ÖLÇÜDE İSTİRAHATE ÇEKECEĞİZ

* Yerel seçimler yaklaşıyor. İsimler ne zaman netleşir?

Belediye başkanları ile parti organlarında olan arkadaşların durumu ay sonuna kadar vakti var. Şu anda da çalışmalarını sürdürüyorum. Büyük şehirlerimiz üzerindeki çalışmalarımızın çok çok önemi var. Belli bir noktaya kadar gelmedik diyemem; geldik, devam edeceğimiz arkadaşlar var. Üç dönem belediye başkanlığı yapmış arkadaşlarımızı da büyük oranda istirahate çekeceğiz. Hepsi için geçerli mi bu? Tamamına yakını için geçerli. Çünkü halk değişim istiyor. Değişim isteği için biz üç dönem aynı yerde belediye başkanlığı yapmış arkadaşları dördüncü dönem için aynı yeri düşünmüyoruz. Ha ne olabilir? Dördüncü dönem bir başka yerde bir başka il veya ilçede belediye başkanı adayı olabilir. Bu daha ziyade ilçeler bazında böyle olur.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#yerel seçim
#AK Parti
#belediye başkan adayları
5 yıl önce