|

3 gün sonraki düğünü için damatlık almaya gitmişti

Ankara'nın en kalabalık merkezlerinden birisi olan Ulus'taki bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerden Muzaffer Savaş'ın olay yerine Cuma günü yapılacak düğününde giymek üzere damatlık almaya gittiği ortaya çıktı

Ankara
00:00 - 24/05/2007 Perşembe
Güncelleme: 01:47 - 24/05/2007 Perşembe
Yeni Şafak
3 gün sonraki düğünü için damatlık almaya gitmişti
3 gün sonraki düğünü için damatlık almaya gitmişti

Ankara'nın Ulus semtindeki Anafartalar Çarşısı önünde dün meydana gelen patlamada ölen Muzaffer Savaş'ın Cuma günü evleneceği ve damatlık elbise almak için çarşıya gittiği ortaya çıktı. Patlamada ölen 6 kişinin kimlikleri ise İsa Kalkış, Tuba Yomi, Serdar Karayiğit, Muzaffer Savaş, Ferhat Kanat ve Bilal Genç olarak açıklandı.

Patlamada ölen 6 kişinin cenazelerini almak için yakınları sabah saatlerinde Adli Tıp Kurumu Morgu'nun önüne geldi. Patlamada hayatını kaybeden 25 yaşındaki Muzaffer Savaş'ın, bir şirkette güvenlik görevlisi olarak çalıştığı 25 Mayıs Cuma günü Rukiye Uslu ile yaşamını birleştireceği, basılan düğün davetiyelerinin de dağıtıldığı belirtildi.

Muzaffer Savaş'ın amcasının oğlu Mehmet Savaş, Muzaffer'in Cuma günkü düğünü için damatlık elbise almak için çarşıya gittiğini belirterek, “Düğün davetiyeleri dağıtılmıştı. Cuma günü evlenecekti. Damatlık elbiselerini almak için Anafartalar Çarşısı'na gitmişti. Bu sırada bu hain saldırı oldu ve Muzaffer hayatını kaybetti. Yeter artık. Bunları yapanları bize bıraksınlar. Bu acılar nasıl unutulur. Arkada gözü yaşlı bir gelin adayı ve bir aile bıraktı. Bunun hesabını kim verecek'' diye isyan etti. Ankara Kayaş'ta ailesiyle oturan Savaş'ın cenazesinin bugün Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verileceği belirtildi.


Tezgahtardı ailesine bakıyordu

Saldırının ardından ölenlerin hayatlarına ilişkin ayrıntılar da netleşmeye başladı. 22 yaşındaki Tuba Yomi'nin Anafartalar Çarşısı'nda Giyim Fuarı'nda tezgahtar olarak çalıştığı belirtildi. Yomi, ailesinin tek çalışan çocuğu olarak, ev geçindirmekle sorumluydu. Tuba Yomi'nin eniştesi Adnan Özçelik de olayı duyduklarında Tuba'nın iş yerini telefonla aradıklarını ve daha sonra işyeri sahipleriyle birlikte hastaneleri dolaştıklarını belirterek, “Patronlarıyla buluşup Ulus'ta ikiye bölündük. Her yeri aradık, sonuçta Tuba'yı burada morgda bulduk” diye konuştu. Tuba'nın ellerinde kalan tek hatırasının devamlı taktığı kolyesi olduğunu söyleyen acılı enişte “Tuba ailesinin tek çalışan ferdiydi. Bütün aileye o bakıyordu. Yeter artık. Bu koleyeyi de Meclis'e göndereyim. Bu acıya kimse dayanamaz. ben 46 yaşındayım. Gerekirse terörü bitirmek için ben de göreve hazırım” dedi.


İşporta tezgahında can verdi

Ölenlerden 32 yaşındaki Serdar Karayiğit'in evli, 2 çocuk babası olduğu ve patlamanın meydana geldiği durağın biraz ilerisinde seyyar tezgahı bulunduğu belirlendi. Bombanın patlamasının ardından olay yerine koşan Karayiğit'in yakınları kara haberi gece yarısı aldı. Adli Tıp Morgu önünde sinir krizleri geçiren Karayiğit'in babası Ali Karayiğit'i yakınları ve görevliler güçlükle teskin etti. Acılı baba, “Oğlum bizi nasıl bırakıp gidersin? Şimdi ben çocuklarına ne diyeceğim? Babanız hain bir saldırı sonucu öldü mü diyeceğim. Ne yapacağım? Perişanım oğlum'' diye gözyaşı döktü. Babanın feryatları çevrede bulunan diğer vatandaşları da etkiledi.





17 yıl önce