|

3 il için kuvvetli yağış uyarısı

Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli çevrelerinde gök gürültülü sağanak bekleniyor. Tarım ve Orman Bakanlığı Acil Durum Yönetim Merkezi vatandaşlara tedbirli olma çağrısı yaptı. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü ise bölgede beklenen yağışın, gece saatlerinden başlayarak yarın akşam saatlerine kadar etkisini hissettireceği açıkladı.

Yeni Şafak
20:28 - 23/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 21:02 - 23/07/2018 Pazartesi
AA
Foto: Arşiv
Foto: Arşiv

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre, bugün Kırklareli'de (21-75 kilogram/metrekare), Edirne ve Tekirdağ'da (21-50 kilogram/metrekare) gök gürültülü yağış olacağının tahmin edildiği belirtildi.

Tekirdağ'da gece yarısı başlayacak yağışlar yarın 18.00'e kadar, Kırklareli ve Edirne'de ise akşam saatlerinde başlayacak yağışlar yarın 19.00'a kadar sürebileceği ifade edildi.

Yetkililer, ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve küçük çaplı dolu gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulundu.

Meteoroloji de uyardı: Gece saatlerinde başlayacak

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bölgede beklenen yağışın, gece saatlerinden başlayarak yarın akşam saatlerine kadar etkisini hissettireceği belirtildi.

Açıklamada sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgara karşı tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

#Meteoroloji Genel Müdürlüğü
#Trakya
6 yıl önce