|

3. KEZ HIP HOP

Hip hop tarzında müzik yaparak şarkılarında İslamiyet'i anlatan Amerikali Naim Muhammed, Joshua Salem ve Abdulmelik Ahmet'ten oluşan Native Deen (Yerli Din) grubu, İstanbul'da 3. kez konser verecek

Zeynep Çiftçi
00:00 - 28/10/2006 Cumartesi
Güncelleme: 02:55 - 28/10/2006 Cumartesi
Yeni Şafak
3. KEZ HIP HOP
3. KEZ HIP HOP

Amerikalı Naim Muhammed, Joshua Salem ve Abdulmelik Ahmet'ten oluşan Native Deen (Yerli din) grubu bu akşam Feshane'de İstanbul'daki 3. konserlerini verecek. Grup üyeleri Türkiye'de olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ve bu duygularını İstanbul için yaptıkları şarkıda dile getireceklerini söylediler.

HİTAP ETTİĞİMİZ KESİMİN DİLİNDEN KONUŞUYORUZ

Joshua Salem hip hop tarzını seçme nedenlerini "Kur'an'ın Arapça gönderilmesinin nedeni, Peygamber bir Arap'tı ve Arabistan'da yaşıyordu. Halkın dili Arapça'ydı. Bu nedenle Kur'an Arapça indi. Bizim hitap ettiğimiz insanlar ise hip hopça konuşuyor. Biz de onların anladığı dille şarkı söylüyoruz" diye anlatıyor.

Kuran'ın tüm alem için indiğini hatırlatan Abdülmelik de bu gerçekten hareketle tüm insanlığa hitap ettiklerini söylüyor. Abdülmelik, müziklerimizi dinleyip Müslüman olanların olduğunu belirterek, "Amerikada biri internet sitemizdeki müziğimizi dinliyor. Daha sonra CD alıyor. Kendisini kötü hissettiğinde müziğimizi dinliyor ve burada anlatılan mesajlardan etkilenerek, Müslüman oluyor" diyor. Hip hop denilince akla uyuşturucu ve şiddet gelmesinden yakınan Naim Muhammed"Biz şarkılarımızda, insanlara uyuşturucu kullanmanın ne kadar yanlış olduğunu anlatıyoruz. Medyada genellikle hip hop çok kötü lanse ediliyor. Biz bu sanatı gençlerin diliyle seslendiriyoruz" diyor. 11 Eylül'den sonra müslümanlar üzerindeki baskıların arttığını belirten Naim, “İnsanlar genellikle bilmediği şeylerden korkar. Biz, bizi tanımayanlarla yaşayarak, onlara Müslümanların doğru insanlar olduğunu göstermeye çalışıyoruz “ diye konuşuyor.

Türkiye'ye teşekkür şarkısı

Türkiye'ye ilk geldiklerinde hiç beklemedikleri bir ilgiyle karşılaştıklarını anlatan Naim, "Bu yüzden Türkiye'de konserlerimizi sürdürme kararı aldık. Burada olmayı ve Türkleri çok seviyoruz. Türk halkına teşekkür etmek için İstanbul ile ilgili bir şarkı yaptık. Bu akşamki konser için bizim sürprizimiz bu" diyor.

18 yıl önce