|

3 ortağa inen MOL caddede yürüyor

Temeli 35 ortakla atılan ve şimdiye kadar 15 mağaza açan MOL Mağazacılık yola 3 ortakla devam kararı aldı ve yeniden yapılandı. Bundan sonra cadde mağazacılığına da ağırlık verecek MOL, 2013 yılında halka açılmayı planlıyor

Şükrullah Dolu
00:00 - 21/01/2011 Cuma
Güncelleme: 23:11 - 20/01/2011 Perşembe
Yeni Şafak
3 ortağa inen MOL caddede yürüyor
3 ortağa inen MOL caddede yürüyor

Merter, Osmanbey ve Laleli'de yerleşik işadamlarının iştirakiyle kurulduğu için MOL olarak markalaşan girişim vites değiştiriyor. Temeli 35 ortakla atılan ve şimdiye kadar 15 mağaza açan MOL, 32 ortağın ayrılmasıyla yeniden yapılanıyor. Yola 3 ortak kuruluşla devam kararı aldıklarını belirten MOL Mağazacılık CEO'su Mert Kıran, ayrılmaların gerekçesini şöyle açıkladı: “Ortakları biraraya getirmek ve şirket için hızlı karar almak mümkün değildi. Bu yüzden 5 mağazayı kapatmak durumunda kaldık. Dileyen mağdur olmadan ayrıldı.”

TEK YOL AVM OLMAYACAK

Mevcut 10 mağazadan 9'unun alışveriş merkezlerinde (AVM) yer aldığı bilgisini veren Mert Kıran, bundan sonra cadde mağazacılığına da ağırlık vereceklerini belirterek şöyle devam etti: “Yeni açılan AVM'lerin bir kısmında olacağız. Fakat her AVM'de olmak gibi bir düşüncemiz yok. Bu konuda seçici davranacağız. Asıl amacımız ise cadde üzerinde mağazalar açmak. Çünkü bir AVM'ye en fazla 20 bin kişi geliyor, caddelerden ise binlerce kişi geçiyor.” Kıran, yakında Üsküdar'da ve Şanlıurfa'da birer çok katlı cadde mağazası açacaklarını söyledi.

UKRAYNA'DA ZİNCİR ALINIYOR

Her ay 2 mağaza açarak yıl sonunda 30 mağaza hedefine ulaşacaklarını anlatan Mert Kıran, 2013'de ise 200 mağazalık bir zincir olmayı planladıklarını kaydetti. 2013'te halka açılmayı da planladıklarını dile getiren Kıran, “Yatırımlarımızın geri dönüşü 2013'ten sonra olacak. Yabancı ortak almak yerine halka arz bizi daha çok mutlu eder” diye konuştu. Mert Kıran, hali hazırda müşterileri olan Ukrayna'daki 14 mağazalık bir zinciri satın almak için son aşamaya geldiklerini kaydetti.


4 kişilik bir ailenin kıyafeti 89 lira

MOL Mağazacılık CEO'su Mert Kıran, şirketin hali hazırdaki kurumsal ortaklarını Wenice, Koteks ve Karacan Grup olarak sıraladı. 3 boyutlu grafik tekniğiyle yeni bir sanal mağazacılık modeli üzerinde çalışan Kıran, internet olan her evde şube açmayı planlıyor. Kıran, iplikten rafa, etkin maliyet yönetimiyle 4 kişilik bir aileyi 89 liraya giyindirdiklerini söyledi.



13 yıl önce