|

3 savcıya TIR ayarı

HSYK, Adana''da MİT''e ait TIR''larda arama yapan TMK 10. maddesiyle görevli Savcı Aziz Takcı ile Cumhuriyet Başsavcıvekili Ahmet Karaca ve Savcı Mustafa Sırlı''nın özel yetkilerini kaldırdı.

Ankara
00:00 - 25/01/2014 Cumartesi
Güncelleme: 00:07 - 25/01/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
3 savcıya TIR ayarı
3 savcıya TIR ayarı

Adana'da MİT'e ait TIR'ların kanunsuz şekilde aranma girişimi sonrası bu bölgede görevli savcılardan bazılarının özel yetkileri kaldırıldı. HSYK 1. Dairesi, sözkonusu TIR'larda arama emri veren Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle yetkili Adana Cumhuriyet Savcısı Aziz Takcı'nın yetkisini kaldırdı. Yine TMK 10. Maddesiyle Görevli Adana Cumhuriyet Başsavcıvekili Ahmet Karaca ile aynı birimde görevli Mustafa Sırlı'nın da yetkileri kaldırıldı.

HSYK TEBLİGATI YOLDA

HSYK, son yayımladığı Adli Yargı Kararnamesi ile görev yerleri değiştirildiği için yetkileri kalkan savcıların yerine de yeni yetkilendirmeler yaptı. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Takcı, Karaca ve Sırlı'ya yetkilerinin kaldırıldığı tebligatının kendilerine pazartesi ulaştırılacağını bildirdi. Adana'da TMK 10. Maddesiyle Yetkili Özcan Şişman'ın da yetkileri kaldırılarak Mersin'e genel yetkili savcı olarak atanmıştı. Son değişikliklerle TMK 10. maddesiyle yetkili savcı sayısı 8'den 4'e düştü.

22 isim müfettiş oldu

HSYK'nın, bazı hakim ve cumhuriyet savcılarının HSYK müfettişliğine atanmalarına ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, çeşitli illerde görev yapan 22 hakim ve savcı, HSYK müfettişliğine getirildi. Görevlendirilen isimler arasında Yargıtay Tetkik Hakimleri Mustafa Kurtuluş Deprem ile Faruk Erdoğan da bulunuyor.


10 yıl önce