|

3 şehirde 18 ilçe

Cumhur İttifakı’nda MHP’ye bırakılan üç büyükşehrin 18 ilçesinde AK Parti adayı yarışacak. MHP adayının destekleneceği Adana’da 4, Mersin’de 3, Manisa’da 11 ilçe AK Parti’ye bırakıldı.

Nur Banu Aras
04:00 - 24/01/2019 Perşembe
Güncelleme: 03:48 - 24/01/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Devlet Bahçeli ve Recep Tayyip Erdoğan
Devlet Bahçeli ve Recep Tayyip Erdoğan

31 Mart’a yerel seçimlerine Cumhur İttifakı çatısı altında girecek olan AK Parti ve MHP’de, 30 büyükşehirde iki partinin ortak adayı yarışacak. Bu çerçevede 27 büyükşehirde AK Parti’nin adayı, 3 büyükşehirde de MHP’nin adayı desteklenecek. 30 büyükşehirin ilçelerinde de ittifak yapılacak. AK Parti’nin aday çıkaracağı büyükşehirlerde MHP’nin adayının destekleneceği ilçelerin tamamına yakını netleşti. İttifak doğrultusunda 25 büyükşehirde 50 ilçede MHP’nin çıkaracağı adaylar yarışacak.

İŞTE O İLÇELER

  • MHP, 31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanlığı için yarışacak adaylarını bugün görkemli bir törenle tanıtacak. Toplantıda 3 büyükşehir, 51 il belediyesi ve ilçe adaylarının tanıtımı yapılacak. MHP’nin adayının destekleneceği Adana, Mersin ve Manisa’da da AK Parti’nin adayının destekleneceği ilçeler netleşti. Adana’da Yüreğir, Seyhan, Aladağ, Tufanbeyli, Mersin’de Akdeniz, Yenişehir ve Aydıncık, Manisa’da Demirci, Köprübaşı, Saruhanlı, Ahmetli, Gölmarmara, Yunus Emre, Akhisar, Gördes, Soma, Kırkağaç ve Şehzadeler ilçelerinde AK Parti’nin adayı desteklenecek.
#​Cumhur İttifakı
#MHP
#AK Parti
5 yıl önce