|

3 yılda 14 bin terörist

Ülke ve milletin terör belasından kurtarılacağını belirten Milli Savunma Bakanı Akar, Kandil ve Sincar’ın da yakından takip edildiğini vurguladı. Akar, 24 Temmuz 2015’ten bu yana 14 bin 694 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Haber Merkezi
04:00 - 27/10/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:14 - 27/10/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Akar, terörle mücadelede gelinen son nokta hakkında açıklamalarda bulundu.
Akar, terörle mücadelede gelinen son nokta hakkında açıklamalarda bulundu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, terörle mücadelede gelinen son nokta hakkında açıklamalarda bulundu. Şehitlerin kanını, şehit yakınlarının gözyaşlarını yerde bırakmayacakları konusunda ant içtiklerini ifade eden Akar, “24 Temmuz 2015’te başlattığımız mücadelede 24 Temmuz 2015-23 Ekim 2018 tarihleri arasında 14 bin 694 terörist etkisiz hale getirildi” diye konuştu.

HER TAŞIN ALTINA BAKILIYOR

Yurt içinde terörist odaklara gerekli darbeler vurulduğunu ifade eden Akar, şunları söyledi: “Girilemeyen mağara, ulaşılamayan dağ, tepe kalmadı. Her taşın altına bakılıyor. Mücadelemizi sürdürüp bunu inşallah tamamlayacağız. Ülkemizi, milletimizi bu terör belasından kurtaracağız. Terör bitecek, terörle mücadele bitecek. Terör bitmeden mücadele bitmeyecek.”

KANDİL VE SİNCAR TAKİPTE

Gelinen noktada teröristlerin harekat sahasının kısıtlandığını belirten Akar, “Tepedekiler de işin ne noktaya geldiğinin farkında. Sınır ötesindeki mücadele de devam ediyor, geri durmamız mümkün değil. Bu manada Kandil ve Sincar dahil hepsini yakından takip ediyoruz. En son terörist etkisiz hale getirilmeden de mücadeleyi bitirmeyeceğiz. Dileğimiz, temennimiz o” dedi.

  • İHA’sız olmaz
  • Kısa süre önce insansız hava aracı (İHA) konusunda ciddi sıkıntılar yaşadıklarını anlatan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, artık İHA ve SİHA ihraç edebilecek noktada olunduğunu vurguladı. İHA’ların terörle mücadeleyi son derece kolaylaştırdığını söyleyen Akar, “Üretim sürüyor, her yeni İHA yeniliklerle imal ediliyor. Mevcut İHA’lar da modernize ediliyor” dedi.
#Hulusi Akar
#TSK
#Terör
6 yıl önce