|

30 PKK’lıya son çağrı

Tunceli Munzur Vadisi’nde sarp ve kayalık alandaki bir mağarada sıkıştırılan terörist grup, teslim olmaları için ikna edilmeye çalışılıyor. Mağaranın girişi patlatılarak genişletilirken, kurulan ses sistemi ile teröristlere Türkçe, Kürtçe ve Zazaca ‘teslim olun’ anonsları yapıldı. 1 km’lik tünelde 4’ü gri listede aranan 30’dan fazla PKK’lı gizleniyor.

Yeni Şafak
04:00 - 21/12/2018 Cuma
Güncelleme: 10:54 - 21/12/2018 Cuma
Yeni Şafak
Mehmetçiğin 8 gün önce kardaki ayak izlerini takip ederek bulduğu mağaranın çevresi havadan ve karadan çembere alındı.
Mehmetçiğin 8 gün önce kardaki ayak izlerini takip ederek bulduğu mağaranın çevresi havadan ve karadan çembere alındı.

Tunceli Ovacık'taki bir mağarada sıkıştırılan teröristler, sağ ele geçirilmek için ikna edilmeye çalışılıyor. Mağaradaki teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyon, olumsuz hava şartlarına rağmen sürüyor. Mağaranın çevresi bölgeye gönderilen alanında uzman JÖAK ve JÖH timlerince karadan ve havadan kuşatıldı. Sarp ve kayalık alandaki mağaranın girişi patlatılarak genişletildi.

BOMBA ATIP ATEŞ AÇIYORLAR

Munzur Vadisi'ndeki mağarayı çembere alan güvenlik güçleri, mağaranın giriş kısmına kurduğu ses sistemiyle teröristlere sürekli Türkçe, Kürtçe ve Zazaca anonslarla 'teslim ol' çağrısı yapıyor. Askerlerin bu çağrısına ateşle karşılık veren teröristler, kurulan ses sistemine zarar verdi. Mağaranın girişine ikinci kez ses sistemi kuran güvenlik güçleri, içerideki teröristleri teslim olmaları yönünde ikna etmeye çalışırken, teröristlerin sürekli el bombası atıp ateş açtığı belirtildi.


30'DAN FAZLA TERÖRİST VAR

Teslim olan bir teröristin verdiği bilgiler doğrultusunda, mağaranın yaklaşık 1 kilometrelik tünelle başka bir mağaraya bağlandığı ortaya çıkmıştı. 8 gün önce tespit edilen mağaranın katlı ve çok derin olduğu belirlendi. Teröristlerin kış üslenmesi için kullandığı önemli bir üs olan mağarada biri mavi 4'ü gri listede aranan 30'dan fazla PKK'lı gizleniyor. Mağarada PKK'lı teröristlerin yanı sıra biri elebaşı olan çok sayıda MLKP'li terörist de bulunuyor.

#PKK
#Tunceli
#Terörist
#Mağara
5 yıl önce