|

301 can için 301 kez ceza

Soma''da 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasıyla ilgili hazırlanan iddianame tamamlandı. Savcılık, 8 tutuklunun, ''Olası kastla öldürme'' eyleminden 301 kez cezalandırılmasını istedi.

.
00:00 - 11/11/2014 Salı
Güncelleme: 23:59 - 10/11/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
301 can için 301 kez ceza
301 can için 301 kez ceza

Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, 301 işçinin hayatını kaybettiği Manisa''nın Soma ilçesindeki maden faciasıyla ilgili Soma Cumhuriyet Başsavcılığı''nca hazırlanan fezlekenin kabül edildiğini, başsavcılıkta iddianame hazırladıklarını ve bunu Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi''ne sunduklarını belirtti. 8 tutuklu şüpheli hakkında, eylemlerinin bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kimsenin yaralanmasına neden olma eylemi nedeniyle yasadaki en üst hadden ceza talep edildi.

HUKUKİ VERİLER TİTİZ İNCELEME

Adli soruşturma sırasında lehe veya aleyhe olabilecek delillerin toplanarak muhafaza altına alındığını, bilimsel, teknik, hukuki verilerin titizlik ile incelenerek mahallinde yapılan keşif sonucu alınan bilirkişi raporlarının dosyaya, olaya ve oluşa uygun olduğunun kabul edildiğini ifade eden Şahiner, ''Tutuklu olarak bulunan 8 şüpheli hakkında ''Olası kastla öldürme'' eyleminden maktül sayısınca 301 kez cezalandırılmaları talep edilmiş, 161 kez de ''ağırlaşmış yaralama'' eyleminden cezalandırılmalarına karar verilmesi talep edilmiştir'' diye konuştu.

KAMU GÖREVLİLERİ İÇİN SORUŞTURMA

Soruşturma sırasında bilirkişi raporlarında haklarında kusur, suç duyurusu, ihbar ve şikayet bulunan kamu görevlileri hakkında, soruşturması 4483 sayılı yasa gereği izine bağlı olanlarla ilgili soruşturma yapılabilmesi için Soma Cumhuriyet Başsavcılığı''nca izin istendiğini, soruşturması izne bağlı olmayanlar hakkında ise bu başsavcılığın soruşturma başlattığını kaydeden Şahiner, ''Soruşturma halen Soma Cumhuriyet Başsavcılığı''nda derdest olup, bu soruşturma işlemlerinin de tamamlanması sonrası Soma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gereğinin takdir ve ifası sağlanacaktır'' şeklinde konuştu.


10 yıl önce