|

3,1 milyar gelir rekoru kırdı istihdama odaklandı

Bosch, Siemens, Profilo ve Gaggenau markalarını bünyesinde barındıran BSH Ev Aletleri, 2010 yılının ardından 2011'i de rekor bir gelirle kapattı. Cirosunu yüzde 31,4 artışla 3,1 milyar liraya yükselten şirketin CEO'su Norbert Klein, “İstihdamı artırmak gelecek yıllardaki planlarımızda öncelikli hedeflerden biri” dedi

00:00 - 8/06/2012 Cuma
Güncelleme: 22:49 - 7/06/2012 Perşembe
Yeni Şafak
3,1 milyar gelir rekoru kırdı istihdama odaklandı
3,1 milyar gelir rekoru kırdı istihdama odaklandı

BSH Ev Aletleri, 2010 yılının ardından 2011'i de rekor bir gelirle kapattı. BSH'nin cirosu yüzde 31,4 artışla 3,1 milyar TL'ye yükselirken, üretim hacmi de yüzde 13 artışla 4 milyon sınırını geçti. 2011'de ihracat hacmini 2,4 milyon birime, ihracat cirosunu da 1,3 milyar TL'ye yükselten BSH'nin iç pazardaki payı da yüzde 30'a çıktı. BSH Türkiye CEO'su Norbert Klein, finansal sonuçları “Üretim tesislerimize yatırım yapmaya ve yeni istihdam alanları yaratmaya devam ettiğimiz 2011'de, yüksek rekabet şartlarına rağmen ortalamanın üstünde büyümeyi başardık” diye değerlendirdi.

YENİ FABRİKA 2013 YILINDA

BSH'nin Çerkezköy tesislerinde küçük ev aletleri üretimine başlandığını ifade eden Klein, küçük ev aletleri fabrikasını 2013 yılında açmayı hedeflediklerini açıkladı. BSH Ev Aletleri açısından 2011'deki bir diğer önemli gelişmenin de Türkiye'ye yeni satış bölgesi sorumluluğu verilmesi olduğunu kaydeden Klein, sözlerine şöyle devam etti: “2011 sonu itibarıyla BSH Türkiye'nin bölgesel sorumluluk alanı, Türkiye ve Orta Asya'ya, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Yakın Doğu bölgelerinin eklenmesiyle toplam 30 ülkeye ulaştı. Bu sorumluluğun BSH Türkiye'ye verilmesinin başlıca nedeni, şirketimizin global ekonomik kriz koşullarında bile elde ettiği büyük başarılardır. Aynı zamanda bu gelişme, BSH Grubu'nun şirketimize duyduğu güvenin de bir göstergesidir.”

KAPASİTE ARTIK 7 MİLYON BİRİM

Çerkezköy'deki üretim tesislerinde önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirten BSH Ev Aletleri CEO'su Klein, “Yeni lojistik depomuz, idari binamız ve Ar-Ge Merkezimiz hizmete girdi. Bu yatırımlar sonucu Çerkezköy fabrikalarımızın kapasitesini büyük ev aletlerinde 5 milyon adede, küçük ev aletlerinde ise 2 milyon adede çıkartmayı başardık” şeklinde konuştu.


421 patent başvurusu

BSH'nin başarısının temelinde Ar-Ge'ye verdiği önemin yattığını ifade eden Klein, “BSH Grubu'nun araştırma ve geliştirme yatırımları, cirosunun yüzde 3,1'ini oluşturuyor. Bu yatırımlar sonucunda her gün bir patentten fazla başvuru yapabilecek kadar yenilik geliştirdik. 2011 yılında yaptığımız patent başvuru sayısı 421. Bu sayıyla uluslararası patent sıralamasında 31. sırada yer alıyoruz” dedi. Klein, “Artık ürünleri Türkiye'de geliştiriyor, üretiyor ve tüm dünyaya ihraç ediyoruz” diye konuştu.



12 yıl önce