|

35 yeni ürün geliştirdi 4 kıtada ihracata başladı

Sağlıklı üretim konusunda uzmanlaşan Güner Ayakkabıcılık, boy uzatan tabandan topuk dikeni sorununa, kuzu kürklü ayakkabıdan terletmeyen alüminyum tabanlara kadar 35 yeni ürün geliştirdi. Şirket 4 kıtada ihracata başladı.

Sabah
00:00 - 10/09/2013 Salı
Güncelleme: 11:01 - 10/09/2013 Salı
Yeni Şafak
35 yeni ürün geliştirdi 4 kıtada ihracata başladı
35 yeni ürün geliştirdi 4 kıtada ihracata başladı

Türkiye'deki KOBİ'ler artık genel üretim alanlarından çıkarak, spesifik konularda uzmanlaşmaya başladı. Bu firmalardan biri olan Güner Ayakkabı da 4 nesildir sürdürdüğü üretimini sonlandırarak, ayak sağlığı ürünlerinde uzmanlaşmaya karar verdi. Tüm birikimlerini bu alanda Ar-Ge çalışmalarına adayan firma, kısa süre içinde 35 yenilikçi ürün geliştirdi. Boy uzatan tabandan topuk dikeni sorununa, kuzu kürklü ayakkabıdan alüminyum tabanlara kadar farklı alanlarda buluşlara imza atan şirket, bu sayede ihracat kapısını aralamayı başardı. Kuzey Afrika, Avrupa, Rusya ve Türk Cumhuriyetleri ve Ortadoğu'ya ürün satan firma, dünyanın önde gelen sağlık şirketleriyle de stratejik ortaklıklar yaptı. Şirketin özellikle topuklu ayakkabı giymek zorunda kalan işkadınlarına da özel ürünleri bulunuyor. Ayağın ayakkabı içinde kaymasını önleyen ped ve fok derisinden imal edilen özel tabanlar bu ürünlerden birkaçı.

Tasarım ekibi var

Ayakkabı sağlığında 'İceman' markasıyla faaliyet gösterdiklerini ifade eden Güner Ayakkabı Genel Müdürü Fikret Er, özellikle topuk dikeni olarak bilinen rahatsızlığa karşı alanında ilk olan bir ürün geliştirdiklerini söyledi. Ayak sağlığı ürünlerinin son yıllarda önem kazanmaya başladığını belirten Fikret Er, birçok ayakkabı firmasının ise maliyet ve moda gerekçeleriyle bu konuda yeterli hassasiyeti göstermediklerini de sözlerine ekledi.

Ayak sağlığında ilklerin şirketi olmayı başardı

Günlük giyim ve spor ayakkabılar için özel çok noktalı tabanlık

Dairese l epin destekli özel deri ayakkabı içliği

Bot ve iç derinliği yüksek ayakkabılar için 3 cm boy uzatan tabanlık

Bayan ayakkbıları için özel deri ve vantuzlu tabanlık. Bayan ayakkabıları için özel vantuzlu tabanlık

parmak arası ayak giyimlerinden kaynaklanan rahatsızlıkları önleyen ped

Ayakabı numara küçültme pedi

Topuk dikeni ve topuk düşüklüğü için özel silikon topuk

Kemik çıkmaları için rahatlatıcı silikon makara

Kürk-doğal kuzu kürkünden imal edilmiş anatomik iç tabanlık

Alüminyum alaşım-ısı yalıtımı için özel alüminyum tabanlık

İthalatın da önüne geçti

Er, rakipleri arasından nasıl sıyrıldıkları hakkında ise şu bilgileri verdi: "Ürün gamımızda deri ile silikon jeli birleştiren ve Türkiye'de üretim yapan tek firmayız. Ürünlerimizin SGK tarafından geri ödemesi var. İthal alternatiflerine göre çok daha uygun fiyatlıyız."


11 yıl önce