|

37 günlük işkence son buldu

İngiltere’ye gitmek için yardım istedikleri Afgan çete tarafından kaçırılan İranlı 3 genç, kentsel dönüşüm için boşaltılan evde 37 gün boyunca işkence gördü. Gençler polis operasyonuyla kurtarılırken 2 zanlı gözaltına alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/07/2017 Pazar
Güncelleme: 00:44 - 30/07/2017 Pazar
Yeni Şafak
İranlı gençler, polisleri karşılarında görünce büyük mutluluk yaşadı.
İranlı gençler, polisleri karşılarında görünce büyük mutluluk yaşadı.

Fidye için kaçırdıkları 3 İranlı gence 37 gün boyunca işkence yapan Afganistan uyruklu 2 kişi yakalandı. İddiaya göre, yasal yollarla Türkiye’ye gelen İranlı Saed Salar, Saed Mehdi Poul ve Javad İbrahim, üniversite eğitimi için İngiltere’ye gitmek istedi. Gençler İstanbul’da bağlantı kurdukları Farmaz A. isimli insan tacirine 35 bin euro ödedi. Bu kişi, bir süre oyaladığı gençleri 'gitme vakti geldi' yalanıyla kentsel dönüşüm için boşaltılan Fikirtepe’deki metruk eve götürdü. Gençler, burada Afgan uyruklu 2 kişi tarafından rehin alındı. Bıçak ve silah tehdidiyle elleri, ayakları, gözleri bağlandı.

75 BİN TL FİDYE İSTEDİLER

Aileyle bağlantı kuran çete, 75 bin lira fidye istedi. Çete, 37 gün boyunca gençlere kızgın ütü ve sırtlarına çekiçle vurmak suretiyle çeşitli işkenceler yaptı. Çektikleri bu görüntüleri ailelerine gönderdi. İranlı gençlerin dayısı Elyas Gehah 13 Temmuz’da Türkiye’ye gelerek, polisten yardım istedi. Gehah, yeğenlerinin Fikirtepe diye bir yerden bahsettiği bilgisini verdi. Bunun üzerine polis, bölgeyi ablukaya aldı. Kentsel dönüşüm bölgesinde kalan metruk bir binanın bodrum katından gelen iniltiler üzerine binaya operasyon yapıldı. Operasyonda İranlı 3 rehine kurtarılırken, Afgan uyruklu Ferhad E. (20) ve Zülfikar S. (22) kıskıvrak yakalandı.

#Türkiye
#İran
#Afganistan
7 yıl önce