|

3M Çerkezköy'den üç kıtaya yayılıyor

Çerkezköy'ü Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika için üretim üssü seçen 3M, 10 milyon dolarlık ek yatırımla yeni üretim tesisini açtı

Eylem Şimşek
00:00 - 13/09/2007 Perşembe
Güncelleme: 01:57 - 13/09/2007 Perşembe
Yeni Şafak
3M Çerkezköy'den üç kıtaya yayılıyor
3M Çerkezköy'den üç kıtaya yayılıyor

3M'nin en hızlı büyüyen ofislerinden biri olan ve 2002'den bu yana yılda ortalama yüzde 25 büyüyen 3M Türkiye, yaptığı 10 milyon dolarlık yatırımla üretimini iki katına çıkardı. 3M EMEA Tedarik Zinciri Başkanı Charles M. Byrne, bu yatırımın Türkiye'nin ekonomisine ve geleceğine duydukları güvenin bir göstergesi olduğunu söyledi.

Türkİye'DE BÜYÜYECEĞİZ

Çerkezköy'deki yeni fabrikanın hizmete açılışı için Türkiye'ye gelen 3M EMEA Tedarik Zinciri Başkanı Charles M. Byrne, Türkiye'de büyümeye devam edeceklerini belirterek, önümüzdeki yıl fabrikanın yanında yer alan boş arazi üzerine de yeni bir tesis kuracakları müjdesini verdi. 3M'nin global stratejisinin Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin ülkelerindeki hızlı büyümeye dayandığını söyleyen Charles M. Byrne, 3M Türkiye'den beklentilerinin oldukça fazla olduğunu ve elde edilen yüksek büyüme oranlarının yakından takip edildiğini söyledi. Byrne, “Bu açtığımız yeni fabrika Türk ekonomisine, ülkenin geleceğine duyduğumuz güveni gösteriyor. Aynı zamanda burada çalışan kaliteli iş gücüne duyduğumuz güveni de pekiştiriyor. Türkiye'de yatırımlarımızı artırmaya devam edeceğiz. Türkiye'ye açtığımız fabrika ile Avrupa, Kuzey Afrika ve Orta Doğu ülkeleri için yaptığımız tedarik gücünü artırıyoruz” dedi.

3M Türkiye Genel Müdürü Gregg Bennett ise, “Ana iş alanlarımızı büyütmek ve 3M'in 50 bini aşkın üründen oluşan ürün portföyünden daha fazla sayıda ürünün üretimini Türkiye'ye gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.


23 milyar dolarlık dev

Merkezi Amerika'da bulunan 3M'nin aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 32 ülkede 160 fabrikası bulunuyor. 3M, ürünlerinin yüzde 60'ını ABD dışındaki ülkelere satıyor. 60 ülkede yerleşik olarak 70 bin çalışanıyla faaliyet gösteren 3M, Ar-Ge çalışmalarına yılda 1.3 milyar dolar ayırıyor. Yıllık cirosu 22,9 milyar dolar olan

3M, Dow Jones endüstri ortalamasında en fazla işlem gören ilk 30 şirket içinde. 3M'in ürünleri arasında Scotch Brite, Post-it, Scotch, Scotchgard, Nexcare, Command Adhesive, Scotchprint, Filtrete, Scotchlite var. Medikal alanında kullanılan Koyote maskeleri ise sadece Çerkezköy'de üretilip dünyaya pazarlanıyor.



17 yıl önce