|

4 il için sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji'den yapılan son uyarıya göre 4 ilde sağanak yağış bekleniyor. Yağışlarla birlikte sıcaklıkların da 1 ile 3 derece arasında düşeceği tahmin ediliyor.

09:16 - 21/09/2019 Cumartesi
Güncelleme: 10:26 - 21/09/2019 Cumartesi
IHA
Sıcaklıklar yağış alan yerlerde 1 ila 3 derece arasında azalacak.
Sıcaklıklar yağış alan yerlerde 1 ila 3 derece arasında azalacak.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, bölge genelinde hava parçalı bulutlu, Erzurum, Erzincan, Kars ve Ardahan çevreleri zamanla çok bulutlu ve öğle saatlerinden itibaren akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu geçecek.

Sıcaklıklar yağış alan yerlerde 1 ila 3 derece arasında azalacağı bölgede rüzgâr batılı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

İl il sıcaklıklar;

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Erzurum’da 1, Kars’ta 3, Ağrı’da 6, Iğdır’da 10, Erzincan’da 6, Ardahan’da 2 derece ölçüldü.

Gün içinde beklenen en yüksek sıcaklık ise Erzurum 19, Kars 21, Ağrı’da 26, Iğdır 31, Erzincan’da 23, Ardahan’da 16 derece olacak.

MARMARA'DA SICAKLIKLAR AZALACAK

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre ise bölgede parçalı bulutlu hava hakim olacak.

Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği, sıcaklıkların 1 ila 3 derece azalacağı öngörülüyor.

Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden orta, zaman zaman kuvvetli (30-50 km/sa) eseceği bölgede yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

#Erzurum
#Kars
#Ardahan
#Ağrı
#Meteoroloji
#Yağış
5 yıl önce