|

48 ilden yüzlerce aday 'Beyoğlu İmam Hatip' dedi

LGS ve adrese dayalı yerleştirme kapsamında 1 milyon 200 bin öğrencinin yaptığı lise tercihleri bugün sona eriyor. Adaylar, e-Okul’dan tercihte bulunarak okul müdürlüğüne akşama kadar onaylatacak. Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mahmut Yelek, okullarının geçtiğimi yıl 48 farklı ilden öğrenci kabul ettiğini belirterek, bu yıl da aynı ilgiyi görmek istediklerini söyledi.

Yeni Şafak
15:00 - 13/07/2018 Cuma
Güncelleme: 16:00 - 13/07/2018 Cuma
Yeni Şafak
Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mahmut Yelek, aday tercihlerine dair açıklamada bulundu.
Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mahmut Yelek, aday tercihlerine dair açıklamada bulundu.

Liselere Giriş Sınavı'na giren yaklaşık 1 milyon 200 bin öğrenci için bugün tercihlerin son günü. Adayların e-okul’dan yaptıkları tercihleri, akşama kadar okul müdürlüğüne onaylatması gerekiyor.

Son yıllarda imam hatip liselerinin önündeki engeller kaldırılınca, kurumların yeniden keşfedildiğini belirten Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mahmut Yelek, geçtiğimiz dönem 48 ayrı ilden öğrencinin kendilerini tercih ettiğini, bu yıl da benzer bir başvurular sırasında benzer bir ilgiyi görmek istediklerini anlattı.

Lise adayları, tercihte bulunarak okul müdürlüğüne akşama kadar onaylatmak durumunda. Sonuçlar 30 Temmuz’da açıklanacak. Nakiller 6 Ağustos-14 Eylül arasında yapılacak.

OKUL SEÇERKEN DİKKAT!

  • Tercih yapacak öğrenci ve ailelere birtakım tavsiyelerde bulunan Müdür Yelek, "Okul seçecek aileler ve öğrencilerin, akademik gelişimlerinin yanında öğrencilerin kişilik ve karakter gelişimlerine katkı sağlayan yetenek ve becerilerini bir bütün olarak ele alan ve geliştiren bir okul seçmeleri gerektiriyor. Bununla birlikte okul seçilirken daha somut olarak eğitim kadrosunun niteliği ,üniversiteye yerleştirmedeki başarı oranları, yabancı dil eğitimindeki başarısının yanı sıra okulun sosyal,kültürel ve spor etkinlikleri de göz önüne alınmalı" diye konuştu.

GAYRETİMİZ EĞİTİM

Ülkemizin geleceği olan öğrenciler için akademik, kişilik ve yetenek bağlamında tercih yapılması gerektiğini anlatan Yelek, "2017 TEOG Sınavına Göre; En Düşük Puan: 488. En Yüksek Puan: 498 En Düşük yüzdelik dilim ise yüzde 2,48. En yüksek yüzdelik dilim yüzde 0,08 olarak şekillendi" dedi.

Yelek, "İmam hatip lisesi olarak, öğrencilerimizin gerek meslek seçimlerinde gerekse bu doğrultuda yaptıkları akademik tercihlerin geniş bir skalaya sahiptir. Tıp,hukuk ,mühendislikler ,(bilgisayar ,elektrik-elektronik ,inşaat ve makine ) Uluslar arası ilişkiler,birçok ekonomi bölümleri (İşletme ,iktisat uluslar arası ticaret) ilahiyat fakültelerine öğrencilerimizin kazanması için eğitim olanağı sunmaya gayret ediyoruz" ifadelerini kullandı.

#İmam Hatip
#İstanbul
#Beyoğlu
6 yıl önce