|

488 kültürel eser Türkiye'ye gelecek

Türkiye ile Bulgaristan arasında imzalanan anlaşmayla kültürel varlıkların her iki ülkeye kazandırılmasının ilk adımı atıldı. Bakan Günay, 'Bu işbirliğiyle tarih yağmasının önüne geçmeye çalışıyoruz' dedi

Şamil Kucur
00:00 - 30/08/2012 Perşembe
Güncelleme: 03:04 - 30/08/2012 Perşembe
Yeni Şafak
488 kültürel eser Türkiye'ye gelecek
488 kültürel eser Türkiye'ye gelecek

Kültür ve Turizm Bakan Ertuğrul Günay ile Bulgaristan'ın Türk kökenli Kültür Bakanı Vecdi Rashidov kültürel varlıkların her iki ülkeye geri kazandırılması ve iki ülke sanatçıları arasında işbirliği anlaşmalarını törenle imzalandı.

İstanbul Ceylan İntercontinental Otel'de düzenlenen imza törenine her iki ülke bakanlık temsilcileri ve sanat dünyası temsilcileri katıldı. Bakan Günay, anlaşmalara imza atılmadan önce yaptığı konuşmada 'Tarih yağmasının önüne geçmeye çalışıyoruz. Bu imza ile tarihi eser kaçakçılığında daha sıkı işbirliği yapacağız. Hem sinemamızın hem kültürümüzün hem de sanatımızın gelişmesi için hem de tarihi varlıklarımızın korunması çalışmalarında başarılar diliyorum. Tarih yağmasının önüne geçmeye çalışıyoruz' dedi.

İmzalanan işbirliği anlaşmasının diğer Balkan ülkelerine de örnek olacağının altını çizen Rashidov, ülkesindeki 488 Türk varlığının Türkiye'ye teslim edileceğini belirtti.

Öte yandan, Bakan Günay, Dolmabahçe Sarayı'nın tehlikede olduğuna ilişkin iddialara ilişkin, 'Umarım ki söylenen boyutta bir sorun yoktur' dedi.



12 yıl önce