|

5 ilde yarın okullar tatil

Türkiye'nin bazı bölgelerinde etkili olan yoğun kar yağışı, buzlanma ve don nedeniyle bazı illerde okullar tatil ediliyor. Hangi illerde yarın (17 Ocak) okullar tatil edildi?

Yeni Şafak
17:46 - 16/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 17:55 - 16/01/2019 Çarşamba
Arşiv
Arşiv

Yoğun kar yağışı nedeniyle yarın (17 Ocak) eğitim-öğretime ara verildi.

Tokat

Tokat'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle yarın il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölgede yoğun kar yağışının hayatı olumsuz etkilediği belirtildi.

Açıklamada, öğrencilerin sorun yaşamaması için il genelinde yarın ilk ve orta dereceli okullarda eğitim yapılmayacağı duyuruldu.

Yozgat

Yozgat’ta kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 17 Ocak Perşembe günü eğitime ara verildi.

Yozgat Valiliğinden yapılan açıklamaya göre yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle il genelindeki Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm özel ve resmi kurumlarında 17 Ocak Perşembe günü de eğitime ara verildiği bildirildi. Açıklamada ayrıca hamile, engelli ve kronik hastalıkları bulunan kamu personellerinin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Bingöl Karlıova

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde etkili kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve köylerdeki okullar yarın da tatil edildi.

Karlıova ilçesinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle bugün okullarda eğitim verilemedi. Kar yağışının etkisini sürdürmesiyle, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce ilçe merkezi ile köylerdeki okullarda yarın da eğitime ara verileceği bildirildi.

Karaman

Karaman'da olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, devam eden kar yağışının ulaşımda yol açabileceği zorluklar nedeniyle, İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından merkez ve merkeze bağlı köyler ile tüm ilçelerde eğitim öğretime yarın ara verilmesi kararı alındığı belirtildi.

Açıklamada, engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Niğde

Niğde il genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.

Niğde Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Yoğun kar yağışı, tipi ve olası buzlanma nedeniyle, 17 Ocak Perşembe günü, ilimiz genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süre ile ara verilmiştir. Ayrıca hamile ve engelli personelimiz aynı gün idari izinli sayılacaktır" denildi

#Okul
#Tokat
5 yıl önce