|

5 ile sağanak ve kar uyarısı

Meteorolojinin hava durumu tahminlerine göre, bazı illere sağanak ve kar yağışı uyarısı yapıldı. Son hava durumu tahminlerine göre, Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ta kuvvetli sağanak, kar ve fırtına bekleniyor. Öte yandan, Van, Bitlis, Muş ve Hakkari için de fırtına, buzlanma ve don uyarısı yapıldı.

Yeni Şafak
12:21 - 16/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 12:50 - 16/01/2019 Çarşamba
AA
Meteorolojiden bazı illere sağanak ve kar yağışı uyarısı yapıldı.
Meteorolojiden bazı illere sağanak ve kar yağışı uyarısı yapıldı.
Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü,
Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye
ve
Kahramanmaraş
'ta kuvvetli sağanak, kar ve fırtına beklendiğini bildirdi.

Bölge müdürülüğünden yapılan açıklamada, bugünden başlayarak yarın sabah saatlerine kadar etkisini gösterecek olan yağışların özellikle Adana'nın Ceyhan, İmamoğlu, Kozan, Pozantı, Karaisalı, Aladağ, Feke, Saimbeyli ve Tufanbeyli ilçeleriyle, Kahramanmaraş'ın Andırın, Göksun ve Afşin ilçeleri ve Osmaniye genelinde yer yer çok kuvvetli olmasının beklendiği belirtildi.

Açıklamada, Adana'nın yüksek kesimleri ile Kahramanmaraş'ın kuzeyinde ise yoğun kar ve karla karışık yağmur, ile kuvvetli rüzgar, fırtına (60-90 km/saat) beklendiği aktarılarak sel, su baskını, yıldırım, çatı uçmasına karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.




4 il için buzlanma ve don uyarısı

Öte yandan Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki
Van, Bitlis, Muş ve Hakkari
için fırtına, buzlanma ve don uyarısı yapıldı.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde hava çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.

Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don ile yer yer sis ve pus görülmesi beklenen bölgede hava sıcaklığı 1-3 derece artacak.


Rüzgar güneyli yönlerden orta, yer yer fırtına şeklinde esecek.

Bölgede gerçekleşen en düşük hava sıcaklığı Hakkari'de 2, Van'da 1, Muş'ta 0 ve sıfırın altında olmak üzere Bitlis'te 1 derece ölçüldü.

Günün beklenen en yüksek hava sıcaklığı Van'da 3, Hakkari'de 0, sıfırın altında olmak üzere Bitlis ve Muş'ta 1 derece olacak.

Van Gölü'nde hava çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçecek, rüzgar doğu ve kuzeydoğudan 4-6 kuvvetinde esecek.

Bölge genelinde rüzgar, fırtına, buzlanma ve don beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.


#Adana
#Hatay
#Kahramanmaraş
#Mersin
#Osmaniye
5 yıl önce