|

5 şirkette yöneticiler faal militan

Zonguldak ve Kozlu ilçesinde, FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında örgüte finansal destek sağladığı iddiasıyla kayyum atanan 5 şirketteki 3 yöneticinin örgütte faal rol oynadığı belirtiliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/04/2016 Cuma
Güncelleme: 23:02 - 14/04/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Alınan bilgiye göre, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 5 şirketle ilgili kayyum atanmasına yönelik talebini reddeden Zonguldak Sulh Ceza Hakimliği'nin kararına itiraz etmesi üzerine Bartın Sulh Ceza Hakimliği'nce soruşturma dosyası incelendi. Dosya kapsamında, Ş.A, İ.D. ve H.D'nin kayyum atanması talebinin reddine karar verilen şirketlerde ortaklığının bulunduğu, bu kişilerin paralel örgütte faal rol aldıklarına ilişkin şahid beyanlarının olduğu kaydedildi. 'Örgüt yapılanmasının, bu yapılanmadaki kişilerin, örgütün faaliyet tarzının ve eylem kaynaklarının belirlenebilmesi için para hareketlerinin takibinin ve örgüte giden kaynakların denetlenip engellenmesinin de gerektiğini' değerlendiren mahkeme, savcılığın itirazını kabul ederek sözkonusu şirketlere üç kayyumun atanmasını hükmetti.



16 ŞİRKETE ULAŞTI


Göreve başlayan kayyumların, atandıkları kurumların idare organının tüm yetkilerine sahip olmalarına karar verildi. Son kayyum atanan beş şirket haricinde Zonguldak'ta aralarında eğitim kurumlarının da olduğu 11 şirkete daha kayyum atanmıştı.


#fetö
#Zonguldak
8 yıl önce