|

50 yıllık evim gitti

Denizli Acıpayam’da dün sabah 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Ardından 180 artçı depremin yaşandığı bölgede can kaybı olmazken 22 kişi yaralandı, birçok ev hasar gördü. Karahöyük Mahallesi’nde yaşayan 61 yaşındaki Yurducan Arman, “50 yıllık evim yıkıldı. Yüreğim yanıyor” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 21/03/2019 الخميس
Güncelleme: 00:38 - 21/03/2019 الخميس
Yeni Şafak
Deprem nedeniyle hasar gören evlerde enkaz kaldırma çalışması başlatıldı.
Deprem nedeniyle hasar gören evlerde enkaz kaldırma çalışması başlatıldı.

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde dün saat 09.34’te 5,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Ardından büyük bölümü Acıpayam’da olmak üzere Serinhisar, Çal, Tavas, Bozkurt, Honaz’da 180 sarsıntı yaşandı. Bölgede meydana gelen depremlerin büyüklüğü 1,1 ve 4,8 arasında değişti. Depremde 7 bina yıkıldı, 139 bina ağır, 132’si de hafif hasar görürken 22 vatandaş yaralandı. Yer kabuğunun 10,76 kilometre altında gerçekleşen depremin, Aydın, Burdur, İzmir, Antalya ve yakın çevrede de hissedildiği belirtildi.


BÖYLESİNİ GÖRMEDİK

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde yaşanan deprem sonrası vatandaşlar olayın şokunu atlatmaya çalışırken hasar gören bazı evlerde enkaz kaldırma çalışması başlatıldı. Karahöyük Mahallesi’nde, depremin ardından evinde önce yangın çıkan ardından da evi yıkılan 61 yaşındaki Yurducan Arman, keçileri sokağa çıkardığı sırada depremin meydana geldiğini anlatarak, “Evlerin çatısındaki kiremitler düşmeye başladı. Evim yandı, hiç kalmadı. 50 yıllık evim başımıza yıkıldı. Yeni tadilat yaptırmıştım. Yüreğim yanıyor” dedi. Ayşe Hız ise “Aklımızı kaçıracaktık. Böyle şiddetli deprem 1970’li yıllarda yaşandı. Evimiz zarar gördü” ifadelerini kullandı. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ziyadin Çakır, Acıpayam ilçesinde büyük bir fay hattının olmadığını belirterek, 5,3-5,4 büyüklüğüne kadar çıkabilecek artçı sarsıntıların da birkaç ay içerisinde sonlanacağını söyledi.


Kentsel dönüşümün gerekliliğini gösteriyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Hamdolsun can kaybımız yok, 22 yaralımız var. Acil şifalar diliyorum. Tabii bu depremler kentsel dönüşümün ülkemiz için ne kadar gerekli olduğunu gösteriyor. Ekiplerimiz beş ayrı noktada çalışmalarını ve tespitlerini yapıyor” dedi.


  • 600 çadır kuruldu
  • Denizli Valisi Hasan Karahan, depremden etkilenen yerlerde 600 ça dırın kurulduğunu söyledi. Karahan, “Kamuya ait sağlam okul ve sağlık ocakları ve spor salonlarını da gerekirse kullanacağız. Sokakta vatanda şımız kalmayacak” dedi. Kızılay da 2 bin kişilik sıcak yemeğin yanı sıra 600 çadıra 3 bin battaniye ve 600 ısıtma cihazı dağıttı.

#​Denizli
#Acıpayam
#Yurducan Arman
٪d سنوات قبل