|

500 engelli, sporla engelleri aşacak

Zihinsel engelli sporcuların yetişmesine destek veren Migros ve Procter & Gamble, kampanyanın 4. yılında 500 özel sporcunun daha yetişmesine katkıda bulunuyor

İSTİHBARAT SERVİSİ / İSTANBUL
00:00 - 25/04/2007 Çarşamba
Güncelleme: 01:54 - 25/04/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
500 engelli, sporla engelleri aşacak
500 engelli, sporla engelleri aşacak

Özel Olimpiyatlar Türkiye Organizasyonu'na 4 yıldır destek veren Migros ve Procter & Gamble (P&G), düzenledikleri kampanya ile bu yıl da 500 engelli sporcuya daha destek oluyor. Geçtiğimiz 3 yılda bin 500 zihinsel engelli sporcu yetiştiren Migros ve P&G, 26 Nisan - 25 Haziran 2007 tarihleri arasında yeni bir kampanya düzenliyor. Kampanya süresince Migros mağazalarında satılan Procter & Gamble'nin Ace, Alo, Ariel, Blendax, Discreet, Duracell, Gillette, Head & Shoulders, İpana, Koleston, Mr. Proper, New Wave, Oral-B, Orkid, Pantene, Prima, Pringles, Rejoice, Wella ürünlerinden elde edilecek gelirin belli bir bölümü Özel Olimpiyatlar'a aktarılacak. Böylece bu ürünleri tercih eden tüketicilerin de engelli sporculara desteği sağlanacak.

AVRUPA'DA YARIŞMA ŞANSI

Ürünleri satın alarak kampanyaya destek veren tüketicilerin katkılarıyla yetişen zihinsel engelli sporculardan oluşan bir takım, 8-10 Haziran 2007 tarihleri arasında Finlandiya'nın Helsinki kentinde yapılacak Özel Olimpiyatlar Avrupa Futbol Turnuvası'na katılma şansı yakalayacak ve madalya şansı arayacaklar. Zihinsel engelli sporcular, geçen yıl 24 - 27 Mayıs 2006 tarihleri arasında Belçika'da düzenlenen "Özel Olimpiyat Oyunları"nda ülkemizi temsil ederek Türkiye'ye dördü altın, ikisi gümüş ve üçü bronz olmak üzere toplam 9 madalya kazandırmıştı.


163 ülkede 2 milyon engelli sporcu

Uluslararası Özel Olimpiyatlar Organizasyonu (Special Olympics International) 8 yaş üzeri zihinsel engelli bireylere çeşitli olimpiyat sporlarında düzenli eğitim ve yarışma olanağı tanıyarak onlara özgüven aşılamak amacıyla 1968 yılında ABD'de kuruldu. 163 ülkede 2 milyonun üzerinde zihinsel engelli sporcu ile dünyanın en büyük amatör spor organizasyonunun, tüm dünyaya yayılmış 218 akredite programından biri olan Özel Olimpiyatlar Türkiye Organizasyonu, faaliyetlerini Türkiye Özel Sporcular Spor Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği (TÖSSED) çatısı altında sürdürüyor.



17 yıl önce