|

51 şehirde doğal ittifak

AK Parti ve MHP, Cumhur İttifakı çerçevesinde yerel seçimlerde 30 büyükşehirde güç birliği yapacak. AK Parti Bahçeli’nin memleketi Osmaniye’de aday çıkarmayacak. MHP’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memleketi Rize’de AK Parti’ye jest yapması bekleniyor. 51 ilde ise iki parti ayrı ayrı yarışacak. Bu illerde ise seçmenin sandıkta doğal ittifak yapması bekleniyor.

Nur Banu Aras
04:00 - 22/01/2019 Salı
Güncelleme: 02:17 - 22/01/2019 Salı
Yeni Şafak
Devlet Bahçeli ve Recep Tayyip Erdoğan
Devlet Bahçeli ve Recep Tayyip Erdoğan

AK Parti ve MHP arasında yerel seçimlerde yapılacak ittifak çalışması tamamlandı. 30 büyükşehirde ittifak yapacak olan AK Parti ve MHP, bu şehirlerin ilçelerinde de güç birliği yapacak. İttifak kapsamı dışındaki 51 şehirde ise ittifakı seçmenin sağlaması bekleniyor.

Cumhur İttifakı, 31 Mart yerel seçimlerine hazırlanıyor. AK Parti ve MHP’nin yaptığı ittifak çalışması tamamlandı. 30 büyükşehirde yapılacak olan ittifakta, 27 büyükşehirde AK Parti’nin, 3 büyükşehirde de MHP’nin adayı Cumhur İttifakı’nın adayı olarak desteklenecek. AK Parti şu ana kadar 5 büyükşehirde adaylarını açıklamadı. Açıklanan büyükşehirlerde, MHP’ye de ilçeler verildi. MHP’ye en çok ilçe Aydın’da sağlandı. Aydın’da 7 ilçede MHP desteklenecek. MHP’nin adayının destekleneceği Adana, Mersin ve Manisa’da da AK Parti’ye ilçeler verilecek. Bu da MHP’nin perşembe günü yapacağı aday tanıtım toplantısında belli olacak.

OSMANİYE VE RİZE’DE JEST

AK Parti ve MHP, 51 ilde ise yarışa kendi adayları ile girecek. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin memleketi Osmaniye’de AK Parti jest yaparak aday çıkarmayacak. MHP’nin adayını hala açıklamadığı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize’de de MHP’nin AK Parti’ye jest yapması bekleniyor.

SEÇMEN BİRLEŞTİRECEK

  • Bu illerin dışında kalan 49 il ve ilçelerinde iki parti birbiri ile yarışacak. Ancak, CHP ve İYİ Parti’nin işbirliği yaptığı yerlerde de seçmenin sandıkta doğal ittifak yapması bekleniyor. MHP lideri Bahçeli, ittifak kapsamı dışında kalan 51 ilde izlenecek yol hakkında “Her gün televizyonda takip ediyoruz, illet ittifakı zaman içerisinde, ‘21 ilde şöyle oldu, şurada anlaşıldı’ gibi zamana yaygın sözler işitiyoruz. Kesinleştikten sonra zillete kaptırmamak için cumhuru tercih edeceğimiz her alan olabilir” demişti.
#​AK Parti
#MHP
#Cumhur İttifakı
#Osmaniye
#Rize
#Jest
5 yıl önce