|

550 polisle çökertilen çetenin lideri 'Ana' lakaplı bir kadın çıktı

Karaman'da, özel harekat destekli 550 polisle düzenlenen uyuşturucu operasyonunda çökertilen suç örgütünün liderliğini 'Ana' lakaplı Aslı Dudu D. isimli bir kadının yaptığı ortaya çıkarken, şebekenin örgütten ayrılmak isteyenleri ise alıkoyarak, dövüp, işkence yaptığı belirtildi.

16:28 - 16/01/2021 Saturday
Güncelleme: 16:35 - 16/01/2021 Saturday
DHA
550 polisin katıldığı eş zamanlı suç örgütü operasyonunda 10'u kadın 41 şüpheli gözaltına alındı.
550 polisin katıldığı eş zamanlı suç örgütü operasyonunda 10'u kadın 41 şüpheli gözaltına alındı.

Karaman'da, özel harekat ekipleri eşliğinde, 550 polisin katılımıyla düzenlenen uyuşturucu operasyonunun ayrıntıları ortaya çıktı.

Operasyonun Karaman, Konya ve Eskişehir'de yapıldığı, gözaltı sayısının 10'u kadın 41 olduğu, 2 kişinin yakalanması için de çalışmaların devam ettiği belirtildi.


ŞEBEKE LİDERİ 'ANA' LAKAPLI KADINMIŞ

Suç örgütünün liderliğini ise çevresinde 'Ana' lakabıyla tanınan Aslı Dudu D.'nin yürüttüğü, 'Dayı' lakaplı kardeşi Yunus D.'nin de yardımcılığını yaptığı kaydedildi.


GİZLİ KAMERAYLA ÇEKİP TEHDİT ETTİLER

Uyuşturucu ticareti yaptığı ve uyuşturucu kullanmaya yer temin ettiği öne sürülen örgütün, küçük yaştaki çocukları uyuşturucuya alıştırdığı ve özellikle kızların uygunsuz görüntülerini gizli kamerayla çekerek, tehdit ve şantaj ile şebeke adına uyuşturucu sattırıp, fuhuş yaptırdıkları belirtildi.


ÖRGÜTTEN AYRILANA İŞKENCE

Aynı zamanda kaçak silah ticareti de yaptığını iddia edilen şebeke üyelerinin, çok sayıda iş yeri ve ev kurşunladığı, silahlı yaralama olaylarına karıştığı, örgütten ayrılmak isteyenleri alıkoyarak, dövüp, işkence yaptıkları kaydedildi.


Adreslerde yapılan aramalarda ise 5 tabanca, 5 tüfek, 7 adet 6136 sayılı kanun kapsamında bıçak, 102 mermi, 23 kartuş, 450 uyuşturucu hap, 25 gram esrar, 13 gram metamfetamin ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

#Karaman
#Uyuşturucu operasyonu
#Çete
#'Ana' lakaplı
#Aslı Dudu
3 years ago