|

57. Alay’a vefa için yürüdüler

Çanakkale Kara Savaşları’nın 104’üncü yıl dönümü kapsamında, üniversite öğrencileri ve izcilerden oluşan yaklaşık 8 bin kişi, 57’nci Alay’a vefa için yürüdü. Binlerce genç Türk bayraklarıyla Kocadere Köyü Kamp Alanı’ndan Conkbayırı’na 5 km yürüdü. Etkinlikte Türk Yıldızları’nın Şehitler Abidesi üzerinde yaptığı gösteri beğeni topladı.

Yasemin Asan
04:00 - 26/04/2019 Cuma
Güncelleme: 00:30 - 26/04/2019 Cuma
Yeni Şafak
Çanakkale Kara Savaşları’nın 104’üncü yıl dönümünde yaklaşık 8 bin genç, 57. Alay’a vefa için Conkbayırı’na yürüdü. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “O günden bugüne gelen bu kutlu yürüyüşü ilelebet taşıyacağız” dedi.
Çanakkale Kara Savaşları’nın 104’üncü yıl dönümünde yaklaşık 8 bin genç, 57. Alay’a vefa için Conkbayırı’na yürüdü. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “O günden bugüne gelen bu kutlu yürüyüşü ilelebet taşıyacağız” dedi.

Çanakkale Kara Savaşları’nın 104’üncü yıl dönümü dolayısıyla “57. Alay Vefa Yürüyüşü” yapıldı. Conkbayırı Anıtı ve Gelibolu Yarımadası’ndaki Şehitler Abidesi’nde düzenlenen törenle sona eren yürüyüşte konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “57. Alay bu milletin tefrikayla bölünmeyeceğini, isminin sonsuza dek bu coğrafyadan silinmeyeceğini dosta düşmana ilan eden kardeşlik tapusudur” dedi. Evlattan ecdada uzanan bir köprüyü birlikte inşa etmek amacıyla tertip edilen “57. Alay Vefa Yürüyüşü”ne katılmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Kasapoğlu, “O günden bugüne gelen bu kutlu yürüyüşü ilelebet taşıyacağız” ifadesini kullandı.


BU TOPRAKLAR İÇİN TOHUM OLDULAR


Kasapoğlu, bu cennet toprakları vatan kılan ecdadı bir kez daha rahmetle, minnetle yad ettiğini belirterek, şöyle konuştu: “Şair ne güzel sesleniyor: ‘Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker. Gökten ecdat inerek öpse o pak alnı değer.’ Bu mısralarla mertebesi tarif edilen kahramanlar, bundan yıllar evvel tam burada adeta ölüme meydan okuyup toprağa düştüler, uğruna can verdikleri bu topraklar için birer tohum oldular. O gün düşmanda imkan, yiğitlerimizde ise iman vardı. Onların açtığı bu yolda bu aziz coğrafyayı, bu cennet vatanı inşallah gençlerimizle birlikte ilelebet payidar kılacağız. Hiç kimseye yar etmeyeceğiz. Yarınlara bu değerli gençlerimizle, onların o aydınlık yüzleriyle yürüyeceğiz. Güçlü Türkiye’yi, tıpkı 15 Temmuz’da olduğu gibi bizim kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi bozmak isteyenlere her daim güçlü bir şekilde durmak için daha çok çalışacağız, daha çok üreteceğiz. Daha donanımlı bir gençlik için de çalışmaya devam edeceğiz.” Etkinlikte Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın akrobasi ekibi Türk Yıldızları’nın gösterisi uzun süre alkışlandı.



#​Çanakkale Kara Savaşları
#Kocadere
#Köyü Kamp Alanı
#Conkbayırı
5 yıl önce