|

6 kardeşine bakıyordu

Mardin’in Derik ilçesinde PKK saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Yusuf Atal ile Samet Şare memleketlerinde toprağa verildi. Adıyaman’da Kürtçe ağıtlarla uğurlanan şehit Atal’ın asker maaşıyla 6 kardeşine baktığı öğrenildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/07/2016 Cuma
Güncelleme: 00:54 - 1/07/2016 Cuma
Yeni Şafak

Mardin'in Derik ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının yola döşediği patlayıcıyı infilak ettirdiği saldırıda şehit olan Jandarma Uzman çavuşlar Samet Şare ve Yusuf Atal için tören düzenlendi. Törenin ardından, Jandarma Uzman Çavuş Şare'nin naaşı Sakarya'ya, Jandarma Uzman Çavuş Atal'ın naaşı da Adıyaman'a gönderildi. Şehit Atal'ın naaşı Adıyaman Havalimanı'na getirildi. Şehidin cenazesi ilk olarak Samsat'ın Örentaş Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi.



AİLESİNİ GEÇİNDİRİYORDU


Babası Ömer Atal'ı 1997, annesi Bedriye Atal'ı 2002 yılında kaybeden şehidin 7 kardeşinden sadece Nasihat Atal'ın evli olduğu, diğer 6 kardeşinin bekar ve baba evinde kaldığı öğrenildi. Anne ve babasını küçük yaşta kaybeden 26 yaşındaki Yusuf Atal'ın 4 kız, 4 erkek olan 8 kardeşten biri olduğu, ailesinin maddi durumunun iyi olmadığı öğrenildi. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Atal'ın aldığı maaş ile kardeşlerine baktığı, diğer kardeşlerinin mevsimlik tarım işçisi olduğu öğrenildi.





ŞEHİDE
KÜRTÇE AĞIT


Şehidin naaşı anne ve babasının olmadığı baba ocağına getirildi. Burada Kürtçe ve Türkçe ağıtlar yakılırken şehit yakınları sinir krizleri geçirdi. Samsat İlçe Müftüsü Mehmet Seri Doğru tarafından baba ocağında dua yaptırılarak, helallik istendi. Daha sonra şehidin naaşı Samsat Hükümet Konağı bahçesine getirildi. Burada düzenlenen törende şehidin öz geçmişi okundu.



SAMSAT'A İLK ŞEHİT DEFNEDİLDİ


Daha sonra Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından tekbirler ve sloganlar eşliğinde Uzman Çavuş Yusuf Atal'ın cenazesi Örentaş Mahallesi'ndeki aile mezarlığında defnedildi. Uzman Çavuş Samet Şare ise Sakarya'da toprağa verildi.


#Mardin
#Yusuf Atal
#Samet Şare
#PKK
8 yıl önce