|

656 güvercin barışa kanat çırptı

1. İskenderun Güvercini Barış Festivali'nde 656 güvercin, dünya barışı için kanat çırptı

Aa
00:00 - 21/09/2010 Salı
Güncelleme: 21:46 - 21/09/2010 Salı
Yeni Şafak
656 güvercin barışa kanat çırptı
656 güvercin barışa kanat çırptı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu ve İskenderun Dumlupınar Spor Kulübü öncülüğünde bu yıl ilki gerçekleştirilen 1. İskenderun Güvercini Barış Festivali yapıldı.

İskenderun-Arsuz Karayolu kenarındaki Dumlınınar Spor Kulübü Kırland Tesisleri'nde düzenlenen festival öncesinde gruplar halinde bırakılan güvercinler, gökyüzünde kanat çırparken, 'Mardin taklacıları' denilen güvercinler takla attılar, ardından 'İzmir dönekleri' denilen türler uçuş yaptı.

İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, yaptığı konuşmada, dünyada barışın egemen olması ve kent tanıtımı adına yapılan festivalin anlamlı olduğunu belirterek, 'Hem İskenderun güvercinini tanıtmak, hem de dünyada barışın egemen olması için toplandık. Asilliği ve tarihte posta güvercinliğiyle öne çıkmış İskenderun güvercinini tanıtmak için 196 farklı türde 656 türde güvercin burada. Güvercinlerin temsil ettikleri barış fikri çok önemli. Dünyada kan, savaş ve gözyaşı var, biz istiyoruz ki tüm dünyada güvercinlerin temsil ettiği barış, hoşgörü ve kardeşlik egemen olsun' dedi.

Belediye Başkanı Yusuf H. Civelek ise, barışın simgesi olduğunu belirttiği güvercinlerin İskenderun'da farklı türlerinin bir arada bulunduğunu vurgulayarak, 'Onların verdiği mesaj diliyorum ki tüm dünyaya yayılır' dedi.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Müfit Tennioğlu da, festivalin ilçenin tanıtımına ve turizmine katkı sağlayacağına inandığını bildirdi.

TOBB Genç Girişimciler Kurulu Hatay İl Başkanı Çağrı Belibağlı da, her yıl düzenlenecek festivalin turizmde ilerleyen İskenderun'u markalaştıracağını belirterek, kendilerine destek verenlere teşekkür etti.

İskenderun'un genellikle olumsuz olaylarla kamuoyunun gündemine geldiğini belirten Dumlupınarspor Kulübü Başkanı ve İTSO Genel Sekreteri Halil İbrahim Kocadölü ise 'Oysa ilçemiz yıllarca farklı kültürlere ev sahipliği yapmış bir şehirdir. İlçemizin birçok değeri var, onları iyi tanıtmamız lazım. İskenderun güvercini de bunlardan birini oluşturuyor. 196 farklı türde, toplam 656 güvercinin aynı anda barış ve kentin tanıtımı adına kanat çarpmasını sağladık' dedi.

Konuşmaların ardından 656 güvercinin tamamı alana yem ile çizilen kalp ve ortasına konulan temsili dünya (küre) çevresinde toplandıktan sonra havalandılar.

Festivalde halk oyunları gösterileri de sunuldu.

Festivale, AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, İTSO Başkan Vekili Müfit Tennioğlu, Oda Meclis Başkanı Mehmet Binbay, Proje Koordinatörü MKÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Cevat Tosun, Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemal Talay ile vatandaşlar katıldı.


14 yıl önce