|

7 kurşun yediği yerde yeniden işbaşı yaptı

İki yıl önce Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısında birçok yolcunun hayatını kurtarırken, kendileri yaralanan polis memurları Yasin Durna ve Ahmet Berker, tedavi sürecinin ardından görevlerine döndü. Polis memurları Durna ile Berker, başka yere tayin olma imkanı bulunmasına rağmen kendi istekleriyle yine havalimanında çalışmayı sürdürüyor.

Yeni Şafak
13:30 - 28/06/2018 Perşembe
Güncelleme: 13:39 - 28/06/2018 Perşembe
AA
Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırında kahramanca çatışan polisler yıllar sonra yeniden aynı yerde göreve başladı.
Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırında kahramanca çatışan polisler yıllar sonra yeniden aynı yerde göreve başladı.

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında, birçok yolcunun hayatını kurtarırken yaralanan polis memurları Yüksel Durna ve Ahmet Berker, tedavi sürecinin ardından yine aynı yerde kendi istekleriyle çalışmaya devam ediyor.

28 Haziran 2016'daki yaşanan olayda canını ortaya koyan polislerden Berker, Giresun'un Tirebolu ilçesinde doğduğunu, 2011 yılında İstanbul'da çevik kuvvet olarak göreve başladığını söyledi.

Üç yıl sonra Atatürk Havalimanı'nda görevlendirildiğini anlatan Berker, bu görevden dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti.

  • Berker, 28 Haziran'daki saldırıda olaya müdahale ettiği sırada açılan ateşle yaralandığını anımsatarak, "Olaya müdahale eden ilk polis memuruyum. Karşılaştığım şahıs bana yedi kurşun sıktı. Hastanede yaklaşık 2 ay kaldım. Bunun bir buçuk ayı yoğun bakımdı. Son iki hafta hastanenin servis katına alındım. Pankreas, mide, safra kesesi, ciğer, sağ ve sol koluma kurşun isabet etti. Kolumda hasar kaldı, çeviremiyorum. Pankreastaki sorunu şükürler olsun ki hallettik. Normal hayatımıza devam ediyoruz." diye konuştu.

Onu tanıyan yolcular 'Kahraman' diye sesleniyor

İyileştikten sonra Atatürk Havalimanı'ndaki görevine döndüğünü ifade eden Berker, olayın medyada duyulmasının ardından kendisini tanıyan yolcularla karşılaştığını söyledi. Berker, yanına gelerek, kendilerine "kahraman" diye hitap eden yolcuları görünce mutlu olduğunu dile getirdi.

Berker, o dönem eşinin hamile olduğunu belirterek, 12 Temmuz'da yoğun bakımdayken, çocuğunun dünyaya geldiğini anlattı.

"8 gün hastanede kaldım, dalağım alındı"

Polis memuru Yüksel Durna ise Bartınlı olduğunu, 2011'de Esenler'de polis olarak göreve başladığını belirtti. Üç sene sonra havalimanında görev yapmaya başladığını dile getiren Durna, havalimanında kendisini aile ortamında hissettiğini söyledi.

Havalimanında yaptığı müdahale ile birçok kişinin hayatını kurtarırken yaralanan Durna, 8 gün hastanede kaldığını, ameliyatla dalağının alındığını belirtti.


#Atatürk Havalimanı
#DEAŞ Saldırı
#Polis
6 yıl önce