|

71 yıllık CHP'liler partiyi terk etti

1926'dan beri CHP'ye oy veren ve bir bakan çıkaran Ekmen ailesi ile 15 bine yakın kişi CHP'den istifa ederek AK Parti'ye geçti

Behçet Güngör
00:00 - 13/07/2007 Cuma
Güncelleme: 23:21 - 12/07/2007 Perşembe
Yeni Şafak
71 yıllık CHP'liler partiyi terk etti
71 yıllık CHP'liler partiyi terk etti

1926 yılından beri CHP'ye oy veren ve bir bakan çıkaran Ekmen ailesi ile 15 bine yakın kişi CHP'den istifa ederek AK Parti'ye geçti. CHP'nin sosyal demokrat politikaları bir yana bırakarak, faşist bir söyleme yöneldiğini savunan ve 1926'dan beri CHP'li olan aileden CHP Batman İl Başkanı Orhan Ekmen, CHP'de kalmalarının artık mümkün olmadığını söyledi.

Aralarından Adnan Ekmen gibi bir bakan çıkaran Ekmen ailesi ile o aileye yakın duran 15 bin kişi CHP'den istifa etti. İstifa edenlerden 4 bin 500 kişi önceki gün AK Parti'ye katıldı.

CHP Batman İl Başkanlığı'ndan istifa ederek AK Parti'ye geçen Orhan Ekmen, sosyal demokrat bir aile olduklarını belirterek, CHP'nin bu özelliği kalmadığı için bu partiden istifa ettiğini söyledi. Ekmen, “Baykal savaş çığırtkanlığı yapıyor. Biz devletimizi, ordumuzu Baykal'dan daha çok seviyoruz. CHP, faşist bir söyleme büründü. Baykal yüzünden artık bu bölgede CHP'liyim demek bir onursuzluk olarak algılanıyor” dedi.

DÜRÜSTLÜĞÜNE GÜVENDİK

Gercüş'de üç dönem belediye başkanlığı yapan Bedrettin Ekmen ise Başbakan Erdoğan'ın dürüstlüğüne güvendikleri için AK Parti'ye geçtiklerini söyledi. Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'nin her yerine ulaşmak için yoğun çaba gösterdiğini ifade eden Ekmen, “Başbakan Erdoğan siyaset yapıyor diğerleri ise günlük politika yapıyor. Diğerleri Türkiye'de olan bitenleri hiç görmüyor” diye konuştu.

17 yıl önce