|

75’lik teyzeler kep fırlattı

Emine Erdoğan’ın başlattığı okuma- yazma seferberliği kapsamında 14 kadın, kursun ilk bölümünü başarıyla tamamlayarak mezun oldu. Yaşları 55 ile 75 arasında değişen ilk mezunlar düzenlenen törende kep fırlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/04/2018 Salı
Güncelleme: 03:37 - 17/04/2018 Salı
Yeni Şafak
Kurslar ilk mezunlarını verdi
Kurslar ilk mezunlarını verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı seferberlik kapsamında Selamet köyünde açılan okuma yazma kursunun ilk bölümünün tamamlanması dolayısıyla tören düzenlendi. Tokat’ın Zile ilçesinde açılan okuma yazma kursuna katılan, yaşları 55 ile 75 arasında değişen 14 kadın, kursun ilk bölümünü başarıyla tamamlayarak okur yazarlık belgesi aldı.

Törene, Halk Eğitim Merkezince yaptırılan mezuniyet cübbesi ve keplerle katılan kursiyerlere, okuryazarlık belgeleri verildi. Kursiyerler, kursun ikinci kademesine de devam edecek.


OKUMAK İÇİMDE KALAN UKDEYDİ

Kursiyerlerden Pembe Köser (60), okuyamadığı için çok üzüldüğünü söyledi. Bulundukları yerde okuma yazma kursu açılmasını beklediğini ifade eden Köser, “Kurs açılsa da okuma yazma öğrensem diye düşünürdüm her zaman. Beni okula vermediler. Elimde olsa üniversite de okuyacaktım ama vermediler”dedi.

Hatun Öztop da babasının tarlada çalışması için kendisini okula göndermediğini belirterek, “Okumak içimde öyle bir ukdeydi ki... Şimdi okuma yazma öğreniyorum, mutluyum. Cumhurbaşkanımıza ve eşine çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.Kurs öğreticisi Hatice Kızılay, kursiyerlerden çok memnun olduklarını ifade ederek, “Teyzelerimden çok memnun kaldım. Hepsi göstermeleri gereken azimden fazlasını gösterdi. Çok istekliydiler” dedi.

#Emine Erdoğan
#Okuma Yazma Seferberliği
6 yıl önce