|

8 sanığa ağır müebbet talebi

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikastına ilişkin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in de arasında bulunduğu 28 sanığın yargılandığı Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada, savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

Osman Özgan
04:00 - 6/03/2020 Cuma
Güncelleme: 23:39 - 5/03/2020 Perşembe
Yeni Şafak
Andrey Karlov ve Mevlüt Mert Altıntaş
Andrey Karlov ve Mevlüt Mert Altıntaş

FETÖ’nün, Türkiye’nin diğer ülkelerle ilişkilerine zarar vermek ve büyükelçilerin dahi korunamadığı güvensiz bir ülke olduğu yönünde algı oluşturmak amacıyla Karlov’un öldürülmesini kararlaştırdığı belirtilen mütalaada, FETÖ ve arkasındaki dış güçlerin 15 Temmuz darbe girişimi öncesi Türkiye’nin Rusya ile ilişkilerini hedef aldığı ve kaos ortamı oluşturmaya çalıştığı vurgulandı.

13 SANIĞA CEZA İSTENDİ
  • Suikastçı Mevlüt Mert Altıntaş’ın örgüt abisi Şahin Söğüt ile Karlov’un öldürüldüğü serginin organizatörü Mustafa Timur Özkan’ın de aralarında bulunduğu 8 sanığın “Anayasayı ihlal” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Ayrıca bu sanıklardan “fail” olarak kabul edilen 5’i hakkında “kasten öldürmek” suçundan da birer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi. FETÖ üyeliğinden yargılanan sanıklardan 5’inin 15’er yıla kadar hapisleri talep edilirken, 6 sanığın beraatı, elebaşı Fetullah Gülen’in de aralarında bulunduğu firari 9 sanığın ise dosyasının ayrılması istendi.
#Rusya
#Andrey Karlov
#Mevlüt Mert Altıntaş
#FETÖ
4 yıl önce