|

8 yıl sonra çapraz sorguda itiraf etti: Oğlunu baltayla öldürüp avluya gömmüş

Amasya'da 8 yıl önce ailesinin kayıp başvurusunda bulunduğu Ahmet S.'nin cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Jandarmanın çapraz sorgusunda suçunu itiraf eden baba Asım S. kendisi ve eşini döven oğlunu baltayla başına vurarak öldürüp önce evinin avlusuna, 3 yıl sonra da köy mezarlığına gömdüğünü itiraf etti. Gözaltına alınan Asım S. tutuklandı, eşi Ş.S. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

09:38 - 5/03/2020 Perşembe
Güncelleme: 10:20 - 5/03/2020 Perşembe
DHA
Cinayet jandarmanın çapraz sorgusuyla 8 yıl sonra ortaya çıktı.
Cinayet jandarmanın çapraz sorgusuyla 8 yıl sonra ortaya çıktı.

Amasya merkeze bağlı Bağlarüstü köyünde, 27 Mayıs 2012'de ortadan kaybolan Ahmet S.(30) için ailesi kayıp başvurusunda bulundu. Köyde başlatılan arama çalışmalarında S.'yi ait bir iz bulunamadı. Babası Asım S.(61) oğlunu soranlara, 'Başını alıp gitti' yanıtı verdi.

Jandarma ekipleri 8 yıl aradan sonra kayıp genç dosyasını yeniden ele aldı, özel bir ekip soruşturma için görevlendirildi. Köyde araştırma yapan ekipler, kayıp gencin babası Asım ile annesi Ş.S. ve 2 kardeşini çapraz sorguya aldı.




Baltayla öldürdüğünü itiraf etti

Asım S. sorguda oğlunu kendisi ve annesini sürekli dövdüğünü söyledi. S., olay günü annesini dövdüğü sırada müdahale etmek isterken bir anlık öfkeyle başına baltayla vurduğu oğlunu öldürdüğünü itiraf etti.
Ahmet S., oğlunun cansız bedenini ise evin avlusunda kazdığı çukura gömdüğü anlattı.
3 yıl önce eşi Ş.S.’nin, oğlunun babaannesi ve dedesinin yanında mezarlığa gömülmek istediğine dair rüya gördüğünü anlatan Ahmet S., avludan çıkardığı cesedi, koyduğu çuvalla köy mezarlığında kazdığı çukura gömdüğünü söyledi.



Mezarlık kazıldı

Jandarmanın çapraz sorgusunda cinayeti itiraf eden Asım S. ile eşi Ş.S. gözaltına alındı. Asım S., jandarmanın güvenlik önlemleri altında köy mezarlığına götürüldü, oğlunun cesedini gömdüğü yeri gösterdi. İş makinesiyle mezarlıkta yapılan kazıda Ahmet S.'ye ait olduğu değerlendirilen kemikler bulundu. Mezardan çıkarılan kemikler DNA testi yapılmak üzere Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Baba tutuklandı, anne serbest

Kan donduran olayın ardından gözaltına alınan Asım S. ile eşi Ş.S., jandarmadaki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Asım S. tutuklanırken, eşi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ahmet S.'nin ifadelerine başvurulan kardeşleri A.S. ile E.E. ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

#Amasya
#Cİnayet
4 yıl önce