|

80 bin kamerayla güvenli sınav

ÖSYM, sınav güvenliğini sağlamak ve kopyanın önüne geçmek için teknolojik tedbirlerini artırıyor. Bu kapsamda, okul bina ve salonlarında görüntü alan kamera sayısı 80 bini aşacak. Daha etkin bir kontrol sağlanması amacıyla dijital saatlere kamera entegre edilecek.

Yasemin Asan
04:00 - 29/03/2019 Cuma
Güncelleme: 00:43 - 29/03/2019 Cuma
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Sınavlarda güvenlik ve kopyaya karşı ÖSYM teknolojik tedbirlerini artırıyor. Okul bina ve salonlarında görüntü alan kamera sayısı 80 bini aşacak. Salonların yanı sıra sınav binası girişleri, sınav evrakı dağıtımı yapılan bina sınav sorumlusu odaları da artık dijital saatli kameralarla sınav öncesi ve sonrasını kapsayacak şekilde kayıt altında olacak. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), bütün sınav merkezlerinde aynı sınav güvenliği ve sınav standartlarını oluşturmak için çalışmalarını sıkılaştırıyor. Sınavların yapıldığı binalarda aday kapasitesi ve sınav konforu ön planda tutularak güncelleme yapılacak.

GÖREVLİLERE EĞİTİM VERİLECEK

Sınav kuralları ile ilgili konularda bu yıl 2 milyon 800 bin görevliye eğitim verilecek. Görev alan bütün kişilerin eğitim alması sağlanıp uygulama hataları sıfıra indirilecek. ÖSYM, sınavlarda kopya girişimlerini engellemek ve daha etkin bir kontrol sağlamak amacıyla dijital saate entegre kamera ve dedektör ile üst arama uygulaması yaygınlaştırılıyor. Bina ve salonlarda görüntü kayıt uygulamasında kullanılan kamera sayısı bu yıl 80 bin 500 ulaşacak, 2021 yılında 82 bin olacak. Bu yıl sınav binası girişlerinde, sınav evrakı dağıtımı yapılan bina sınav sorumlusu odalarında, sınav salonlarında dijital saatli kameralarla sınav süreçlerinin tamamı kayıt altına alınacak. E-sınav binalarında kimliği şüpheli aday uygulamasında 3 biyometrik tespit sistemleri devreye alınacak. Kimlik şüphesi oluşma ihtimaline karşılık aday mağduriyetinin önüne geçilecek.

  • Yadigar teyzenin evini onardılar
  • Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, “Meslek Liseliler Ailelerle Buluşuyor” projesi kapsamında, ihtiyaç sahiplerinin evlerini onarıyor. Öğrenciler, Etiler Mahallesi Karacalı Caddesi’nde tek başına yaşayan 77 yaşındaki Yadigar Pınarcı’nın evinde öğretmenlerinin gözetiminde, su ve elektrik tesisatı, mobilya onarımı, iç mekan tasarımı, kapı ve pencere tamiratı, boya ve badana gibi işlerini yapıyor. Çalışmaları inceleyen Vali Yunus Sezer, “Evi baştan ayağa elden geçirecek öğrencilerimizin ellerine sağlık” dedi. 12. sınıf öğrencisi Kadir Şeran da yardıma muhtaç ailelerin evlerinde tadilat ve tamirat işleri yapıp onların hayır dualarını aldıklarını ifade etti. Ev sahibi Yadigar Pınarcı da evinin yenilenmesinden çok mutlu olduğunu aktararak öğrencilere her zaman dua edeceğini kaydetti.
#ÖSYM
#Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
#Sınav
#Güvenlik
5 yıl önce