|

80 markaya ulaştı, eğitime 'Kaynak' oldu

2011'in ilk 6 ayına göre bu yıl yüzde 18 büyüyerek 1.5 milyar TL ciro yapan Kaynak Holding'in Kurumsal İletişim Koordinatörü Dr. Şeref Zekai Kolak; “Holding olarak ana gayemiz Türkiye'nin geleceğinin temel ihtiyaçlarını karşılamak. Türkiye'nin geleceği de eğitimden ve çocuklarımızdan geçiyor” dedi

Üsame Karakış
00:00 - 20/08/2012 Pazartesi
Güncelleme: 23:23 - 19/08/2012 Pazar
Yeni Şafak
80 markaya ulaştı, eğitime 'Kaynak' oldu
80 markaya ulaştı, eğitime 'Kaynak' oldu

1983 yılından bu yana özellikle 'eğitim' alanında faaliyet gösteren Kaynak Holding'in Kurumsal İletişim Koordinatörü Dr. Şeref Zekai Kolak, "7 bin çalışanla 16 farklı sektörde hizmet veriyoruz. 23 şirketimiz var. Aktif olarak 80 markaya sahibiz. 2011'in ilk 6 ayında göre yüzde 18 büyüme yaşadık. 1.5 milyar TL ciro yaptık. 100'ün üzerinde ülkeye ihracat yapıyoruz" dedi. Kaynak Holding'in ana amacının Türkiye'nin geleceğinin temel ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu söyleyen Kolak, eğitimden taşımacılığa, gıda sektörüne birçok farklı sektörde var olduklarını dile getirdi. Kolak, ayrıca sağlık alanında yatırım yapmak için Ar-Ge çalışmalarını hızlandırdıklarını, bu alanda yeni bir yatırım düşündüklerini ifade etti.

ÜSTÜN ZEKALILAR HEDEFTE

Kaynak Holding bünyesinde 13 genel müdürlük olduğunu belirten Kolak, “Aktif olarak 80'e yakın markamız var. Bu markaların çoğunluyla eğitim alanında hizmet veriyoruz. Sürat Eğitim Araçları bir okulu sıfırdan eğitim görecek hale getirebiliyor. Sadece masa sandalye yok ürün gamında akıllı tahtalar ve tabletler gibi ileri teknoloji ürünü unsurlarla da okullara hizmet ediyoruz” şeklinde konuştu. “Türkiye'de 650 bin üstün zekalı insan var. Fakat bunların sadece 8 binine hizmet verilebiliyor” diyen Kolak şunları söyledi: “Geri kalanlar ise özel eğitim alamıyorlar. Biz vakıf ve derneklerimiz aracılığıyla bu öğrencilere yardım ediyoruz. İnsan israfı olmasın diye çalışıyoruz. Önemli olan fayda üretebilmek.” Zambak Yayınları'nın Başbakan'ın akıllı tahta ve tablet uygulamalarını desteklediğini söyleyen Kolak, “Ayrıca Türkiye genelinde oynadığımız Zambak Çocuk Tiyatrosu'nu 180 bin çocuğumuz izledi.”


Fatih projesinin içeriğine talip

Fatih Projesi'nde içeriğin önemine de dikkat çeken Kolak, “Burada içerik iyi ve kaliteli bir şekilde ayarlanamazsa ciddi sıkıntılar olabilir. Zambak Yayınları'nın tüm içeriği dijital ortamda hazır şekilde bulunuyor. Biz de Fatih Projesi'nin içeriğine talibiz” diye konuştu. Zambak Yayınları ile fiziki olarak kullanıma hazırlanan akıllı tahtalar için içerik ürettiklerini ifade eden Kolak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu manada Zambak Yayınları'nın içerikleri hazır durumda. Yani e-eğitime en hazır şirket Zambak. Okul öncesinden lise son sınıfa kadar tüm içeriklerimiz dijital ortama aktarılarak içeriklerimiz resimler, videolar, animasyonlarla desteklendi.”



12 yıl önce