|

9 terörist öldürüldü

Savunma sanayiindeki millileşme teröre büyük darbe vurdu. Özellikle yerli İHA ve SİHA'lar teröristlere nefes aldırmıyor. Sıcak çatışmalar ve hava harekatları ile aranan listesindeki elebaşları öldürülen PKK'da korku ve çaresizlik hakim.

Haber Merkezi
04:00 - 18/09/2018 mardi
Güncelleme: 02:23 - 18/09/2018 mardi
Yeni Şafak
K.Irak’ta Hakurk Kani Rash bölgesinde 2 AT-4 tanksavar füzesi ve 5 RPG-7 roketatar mühimmatı ele geçirildi. Bir EYP de imha edildi.
K.Irak’ta Hakurk Kani Rash bölgesinde 2 AT-4 tanksavar füzesi ve 5 RPG-7 roketatar mühimmatı ele geçirildi. Bir EYP de imha edildi.

Son olarak Şırnak, Tunceli ve Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgelerinde PKK'lı 9 terörist etkisiz hale getirildi. Şırnak'ın Gabar Dağı Alkemer mevkiinde insansız hava aracı (İHA) ile tespit edilen 2 PKK'lı yakın hava destekli operasyonla vuruldu. Tunceli merkez kırsalında da eylem hazırlığındaki 4 terörist hava harekatıyla etkisiz hale getirildi. Kuzey Irak'ın Hakurk bölgesinde devam eden operasyonlarda da PKK'lı 3 terörist öldürüldü.

LİSTEYE NEŞTER

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen iç güvenlik operasyonlarında 50 terörist daha eksildi. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 10-17 Eylül tarihleri arasında 300 bin TL ödülle gri listede aranan “Şervan Çevlik” kod adlı Fırat Dağdelen ile Sabri Kartal'ın da aralarında bulunduğu 2'si elebaşı toplam 46 (16 ölü, 20 sağ/yaralı, 10 teslim) terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlar neticesinde 8 ilde tespit edilen 13 sığınak, barınak ve mağara imha edildi.

#PKK
#Operasyon
il y a 6 ans