|

AB kendini sorgulamalı

Yargıda Birlik Derneği’nin düzenlediği “Göç, İnsan ve Adalet” sempozyumunda konuşan Raoul Wallenberg Enstitüsü Direktörü Morten Kjaerum, “AB kurumları, kurumlara duyulan güven konusunda kendilerini sorgulamalıdır” dedi.

Yeni Şafak ve
03:00 - 27/04/2016 Çarşamba
Güncelleme: 23:36 - 26/04/2016 Salı
Yeni Şafak

Yargıda Birlik Derneği (YBD) tarafından, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının katkılarıyla düzenlenen “Göç, İnsan ve Adalet” konulu sempozyumunun ikinci bölümü dün Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. YBD Başkanı Birol Kırmaz ve çok sayıda yargı mensubu sempozyuma katıldı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Özen'in ve Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Milletlerarası Özel Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nuray Ekşi'nin oturum başkanlığı yaptığı sempozyumda, İltica ve Göç Araştırmaları Merkezi Başkanı Metin Çorabatır, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esra Dardağan Kibar'ın da aralarında olduğu birçok isim konuşmacı olarak yer aldı.





RESMİ KURUMLARA GÜVEN YOK


Sempozyumda konuşan Raoul Wallenberg Enstitüsü Direktörü Morten Kjaerum, AB ülkesi vatandaşlarından 23 bin kişiyle mülteci konusunda yaptıkları araştırma sonuçlarının kaygı verici olduğunu söyledi. Kjaerum “Nefret suçuna maruz kaldıkları halde polise ve resmi kurumlara güvenmedikleri için suçu ihbar etmediklerini öğrendik. Bu durum AB kurumlarına, toplumsal uyum ve kurumlara duyulan güven konusunda kendilerini sorgulamaları gerektirdiğini gösterdi” diye konuştu. Enstitünün Araştırma Direktörü Thomas Hansen ise “AB ülkelerinin daha fazla sorumluluk alması gerekirdi” dedi. Prof. Dr. Enver Bozkurt ise “BM, mülteciler ve hakları konusunda yetersiz kalıyor”ifadelerini kullandı.



#Yargıda Birlik Derneği
#Göç
#Raoul Wallenberg
8 yıl önce